artikel

Frouckje State, Rijperkerk

Restaurant

Patron/gastheer Thom van der Heide begon in 2003 met restaurant Frouckje State in het Friese Rijperkerk, samen met voormalig compagnon Johan Oordijk. Sinds 1 januari hebben Thom en zijn echtgenote Joukje het hele Frouckje State overgenomen.

Frouckje State, Rijperkerk

Dit najaar voerden zij een restyling van het interieur door en werd de rieten kap van de monumentale boerderij vernieuwd. De lounge, het tuinterras en de eigen groentekas worden volgend voorjaar in gebruik genomen.

Chef-kok Gilbert van der Heide (geen familie van de eigenaren) is vanaf het eerste uur aan Frouckje State verbonden. Thom van der Heide over zijn kookstijl: ,,Gilbert presenteert buitengewoon veel smaken op het bord. Een ware smaaksensatie, waarbij de eerlijkheid van de producten gehandhaafd blijft.’’ In 2008 werd de inzet van de cuisinier beloond met een Michelin-ster.

Gasten komen dan ook voor een avond culinair vermaak. Met het nieuwe zesgangenmenu (tot 1 februari) komen ze zeker aan hun trekken. De amuses voorafgaand aan het menu Pure Verwenning heten ‘mondvermaakjes’. Een shootertje van pompoen en galangal, een pizza airbag met truffel en Parmezaanse kaas of gerookte paling met hibiscus en rauwe biet.

Binnendijk 74. Tel. (0511) 43 19 20. www.frouckjestate.nl. Capaciteit: 40 zitplaatsen; lounge 40; tuinterras 40. Prijsindicatie: hoofdgerechten vanaf €34,50; zesgangenmenu €62,50. Geopend: wo vanaf 18.00 uur; do t/m zo vanaf 12.00 uur lunch en diner; zo lunch op reservering. Ma/di gesloten.

Reageer op dit artikel