artikel

Kaatje bij de Sluis* over Groupon-actie

Restaurant

Pakken wat je pakken kunt. Peter Postma van sterrestaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl is enthousiast over deelname aan Groupon. Het levert een flinke omzetboost op. Zeker in deze tijd moet je volgens hem niet de ogen sluiten voor dit soort acties.

Kaatje bij de Sluis* over Groupon-actie


Hoe is de Groupon-actie bevallen?


‘Goed. Je hoort allerlei verhalen over Groupon en andere actiesites, maar onze ervaringen ermee zijn goed. Het zijn professionele mensen die er heel serieus mee bezig zijn. Als er problemen met actiessites zijn, dan ligt het volgens mij meestal vooral aan de ondernemer zelf. De reserveringen gaan via e-mail en dat werkt heel goed.’


Wat heeft het opgeleverd?


‘Dat zeg ik niet.  Je moet een fee betalen aan Groupon en korting geven aan de gast. Dus de marges zijn lager. Dat weet je. Maar daar moet je qua inkoop naar handelen.’


Wat waren de kosten?


‘Wij bieden een zesgangenmenu aan voor 44,50 euro, exclusief drank. Daar koop ik op in. De gast begrijpt dat we voor dit bedrag geen foie gras, kreeft en truffel kunnen serveren. Maar het is een volwaardig kwaliteitsmenu waarmee we gasten in de watten leggen.’


Waarom bent u met Groupon in zee gegaan?


‘In Blokzijl is het doordeweeks en in de winter niet zo druk. De extra gasten via Groupon kunnen we prima inzetten op relatief rustige momenten. Dat werkt heel goed. Vooral heb ik nog even contact gehad met Niven (Niven Kunz, red.) om te informeren hoe hij het heeft aangepakt en wat zijn ervaringen zijn. In deze tijd van crisis moet je pakken wat je pakken kunt, en dat doen we. Ons restaurant zit nu vol.’


Merkt u dat de ‘Groupon-gasten’ terugkomen?


‘Dat weet ik nog niet. We zijn pas begonnen. Vanaf april verwachten we in zeven maanden tijd drieduizend gasten. Hoeveel daarvan terugkeren, kan ik pas over een paar maanden vertellen.’


Zou u het weer doen en raad u het andere ondernemers aan?


‘Daar zijn we nog niet over uit. Dit soort acties moet je niet te vaak doen, anders is het niet meer speciaal. Maar voorlopig zijn we zeer tevreden met hoe het loopt.’

Reageer op dit artikel