artikel

Wijnwebwinkel Boer en Joosten: ‘Exclusief en betaalbaar

Restaurant

Thérèse Boer van De Librije in Zwolle en tv-presentator Astrid Joosten waren na twee wijnboeken toe aan een andere uitdaging. De samenwerking tussen de twee vinologen resulteerde in de lancering van wijnwebwinkel Astridtherese.nl. Daarmee willen ze vooral mooie en betaalbare kwaliteitswijnen verkopen. Thérèse Boer legt uit.

Wijnwebwinkel Boer en Joosten: ‘Exclusief en betaalbaar


Waarom een wijnwebwinkel?


‘Na twee boeken zeiden we tegen elkaar: wat zullen we nu gaan doen? Het werd een wijnwebwinkel. Die kwam voort uit de reacties die we kregen op onze boeken. Daarin hebben we nooit zo moeilijk gedaan over wijn. De toon was relaxed. We gaven adviezen over mooie, betaalbare en eerlijke wijnen. Die verkopen we nu.’


Jullie beginnen bescheiden?


‘Er staan veertig wijnen op de site. In de loop van de tijd komen er misschien nog twintig tot dertig bij, maar het worden er geen tweehonderd. We willen klein en exclusief blijven.’


Verkopen jullie ook De Librije-wijnen?


‘Als ik de kans krijg om exclusieve partijen te kopen uit een van de wijnkelders in Zwolle waarmee ik contact heb, dan komt dat in de webwinkel. Het kan zijn dat ik wijnen die ik in het restaurant schenk, ga verkopen. Dan denk ik wel aan het goedkope segment. De meeste wijnen in de webwinkel zijn van betaalbare kwaliteit, tussen de 5,95 en 10 euro per fles.’


Jullie hebben ook een huiswijn?


‘We hebben een eigen label, Astrid & Thérèse, met wit, rood en rosé. Ze komen van Aurélie Trebuchon, een wijnmaker uit de Languedoc. Heel apart. Het zijn gastronomische wijnen die ook goed bij eten kunnen.’


Via vier vragen kunnen bezoekers van de site een wijnadvies krijgen?


‘Ze kunnen ook rechtstreeks bestellen. Het zijn eenvoudige vragen, bedoeld om bezoekers behulpzaam te zijn. Wil je wit of rood en fris, strak of complex? Het gaat om de smaak van de klant. Bij iedere wijn zitten ook een beschrijving en een filmpje met een persoonlijke uitleg.’


Waren jullie eensgezind over de keuze van de wijnen?


‘We hebben heel wat wijnen geproefd, tussen de duizend en vijftienhonderd. We hebben nagenoeg dezelfde smaak. Alleen niet wat betreft de champagnes. Ik houd van een rijpere smaak en Astrid van strakke champagnes.’

Reageer op dit artikel