artikel

Duitse culi-kenner: ‘Beluga kanshebber voor derde ster

Restaurant

Net als vorig jaar heeft Duitsland er weer een nieuw driesterrenrestaurant bij. Vorige week kreeg restaurant La Belle Eqopue in Lübeck-Travemünde de maximale score van Michelin. Duitsland telt nu tien driesterrenzaken. We vroeger kenner van de Duitse en West-Europese gastronomie Ingo Scheuermann naar het geheim van de Duitse culinaire opmars. En passant waagt hij zich nog aan een gewaagde voorspelling voor Nederland.

Duitse culi-kenner: ‘Beluga kanshebber voor derde ster


Hoe omschrijf jij de keuken van het kersverse driesterrenrestaurant La Belle Epoque?

Kevin Fehlings keuken is heel subliem en subtiel. Hij gebruikt het volledige scala van moderne technieken om transparante gerechten te creëren met een zeer nauwkeurige maatvoering van smaken. Het resultaat is een bijzondere structuur van verweven aroma’s die de gerechten uniek maken. Kortom, een ​​zeer duidelijk handschrift met uitstekende producten en slimme presentaties. De stijl is zee-georiënteerd en Fehling speelt met moderne interpretaties van klassieke gerechten en dranken.
Vorig jaar een derde ster voor La Vie. Nu La Belle Epoque. Hoe belangrijk is dit voor de Duitse gastronomie?
Met tien driesterrenrestaurants in Duitsland zijn wij vrij goed gepositioneerd aan de top in Europa, buiten Frankrijk, als het gaat om aantallen. Echter, de internationale reputatie komt niet overeen met dat als het gaat om internationale gasten en de erkenning in de San Pellegrino lijst. Duitse toprestaurants delen de gemeenschappelijke Duitse deugden in hun benadering van creativiteit, maar verschillen nogal sterk in stijl. Dit is iets wat we moeten overbrengen in de internationale communicatie.
Jij komt voor jouw blog highendFOOD ook in veel toprestaurants in Nederland. Krijgt Nederland er dit jaar ook een nieuw driesterrenrestaurant bij?
De dichtheid van zeer goede restaurants in Nederland is verbazingwekkend. Er zijn veel jonge koks die het voorbeeld van Jonnie en Sergio volgen. Dit jaar is Beluga steeds van hoge kwalitei, dus als er een nieuwe driesterrenkok bij komt, dan zou het Hans kunnen zijn.

Reageer op dit artikel