artikel

Edwin Vinke: ‘Wij drie sterren? Nee

Restaurant

omme Watergang uit Hoofdplaat kreeg in november 2011 zijn tweede ster. Nu kandidaat voor de derde ster? ‘Nee joh! Laat ons maar even zo’ zegt de Zeeuwse chef Edwin Vinke. Provinciegenoot Jannis Brevet tipt hij voor een derde ster.

Edwin Vinke: ‘Wij drie sterren? Nee

Is het event van Michelin in Maastricht een voorteken voor een nieuw driesterrenrestaurant in Nederland?
‘Het zou leuk zijn, maar ik weet het niet. Afwachten maar tot maandag. Michelin is altijd onvoorspelbaar. Zeker weten doe je het nooit.’

Is De Kromme Watergang een kandidaat voor een derde ster?
‘Nee joh. Wij hebben er net twee. Laat ons maar even zo. Het gaat prima. We hebben een heel mooi jaar achter de rug. Ontzettend druk. Ik vind het wel goed zo. Ik weet eigenlijk ook niet of dat ooit eerder gebeurd is, direct van twee naar drie sterren.’

Welke collega is kanshebber?
‘Jannis Brevet van Inter Scaldes in Kruiningen. Hij zit al een jaar of vijf constant op topniveau. En ik gun het hem als Zeeuw natuurlijk ook van harte! Hij voldoet in mijn ogen aan alle criteria van Michelin.’

Heb je een geheimtip? Welk restaurant gaat dit jaar zijn eerste Michelinster krijgen?
‘Ik heb geen favoriet. We zijn zo druk geweest dat we weinig buiten de deur gegeten hebben en zo maar een naam noemen omdat ik het ergens heb gehoord, wil ik niet. Dus daar moet ik een antwoord op schuldig blijven.’