artikel

Erik van Loo: ‘Wij moeten nog een paar stapjes zetten

Restaurant

We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet. Moeten nog een paar stapjes zetten’. Erik van Loo denkt dat zijn Parkheuvel niet de grootste kanshebber is om van twee naar drie Michelinsterren te gaan. Maar, zo stelt Van Loo, ‘zoals Michelin het altijd zegt: ieder tweesterrenrestaurant is kanshebber’.

Erik van Loo: ‘Wij moeten nog een paar stapjes zetten

Michelin heeft ervoor gekozen om na zes jaar weer een evenement te organiseren rondom de presentatie van de nieuwe gids. Betekent dit de komst van een nieuw driesterrenrestaurant?

‘Daar speculeert iedereen wel over. Kijk, het een sluit het ander niet uit, maar het is volgens mij een beetje kort door de bocht om er zo maar vanuit te gaan. Vroeger gebeurde het ook dat er een presentatie was er dat er geen nieuw driesterrenrestaurant werd bekroond. Het is geen vanzelfsprekendheid.’

Is jouw restaurant in dat geval een serieuze kanshebber?

‘Om in de woorden van Michelin te blijven: iedereen is kanshebber. Maar wij zijn er, voor mijn gevoel, nog niet. We moeten nog een paar stapjes zetten. Het gaat om wat er op het bord gebeurt. Smaken, structuren en presentaties op het bord moeten zo zijn dat het niet meer beter kan.’

Welke collega krijgt in dat geval een derde ster?

‘Ik schrijf Jannis (Jannis Brevet, red.) en Hans (Hans van Wolde, red.) weer op mijn lijstje. Daar komt dit jaar ook Jacob Jan (Jacob Jan Boerma, red.) bij. Die zitten tegen het niveau aan, of misschien wel op het niveau. Maar outsiders zijn er ook altijd. Denk bijvoorbeeld aan Boreas in Heeze.’

Jouw geheimtip. Welk restaurant gaat dit jaar zijn eerste Michelinster krijgen?

‘Dan zegt ik L’Atelier in Gulpen. Zaakje gaat goed en doen het goed in de gidsen. Staat goed in Lekker. Bij GaultMillau gaat het lekker. Ze doen hun eigen ding en laten zich niet gek maken. Verder in onze regio Het Wereldmuseum in Rotterdam. Die zitten op een goed niveau tegen een vrij lage prijs. Daar staat een goede chef, Wim Severein.’

Reageer op dit artikel