artikel

Lucas Rive: ‘TOV in Schagen kanshebber voor ster

Restaurant

Lucas Rive is voorlopig aan zijn laatste weken bezig als tweesterrenkok bezig. Tussen lunch en diner bij De Bokkedoorns heeft hij nog even tijd om zijn Michelinvoorspelling te uiten. TOV in Schagen staat er bij Rive goed op als kanshebber op een ster.

Lucas Rive: ‘TOV in Schagen kanshebber voor ster

Michelin heeft ervoor gekozen om na zes jaar weer een evenement te organiseren rondom de presentatie van de nieuwe gids. Betekent dit de komst van een nieuw driesterrenrestaurant?

‘Dat zou wel een goede actie zijn. Maar misschien doen ze het ook wel vanwege extra publiciteit die zo’n presentatie genereert. Michelin is de laatste jaren nogal goed geweest om ons geregeld op een dwaalspoor te zetten. Dus ik zou het echt niet weten of de presentatie te maken heeft met een eventuele derde ster.’

Is jouw restaurant in dat geval een serieuze kanshebber?

‘Niet. Ik denk niet, want als je na 21 jaar opeens drie sterren krijgt dan zou ik afvragen wat ik het afgelopen jaar anders heb gedaan. Nee, drie sterren is voor ons niet reëel.’

Welke collega krijgt in dat geval een derde ster?

‘Natuurlijk is elk tweesterrenrestaurant kandidaat voor een derde ster. Maar ik heb een paar persoonlijke favorieten. Heb afgelopen jaar erg goed gegeten bij Ron Blaauw. Maar ook Hans (Hans van Wolde van Beluga, red.), Jannis (Jannis Brevet van Inter Scaldes, red.) en Jacob Jan (Jacob Jan Boerma van De Leest, red.) maken volgens mij een goede kans.’

Jouw geheimtip. Welk restaurant gaat dit jaar zijn eerste Michelinster krijgen?

‘TOV in Schagen. De Bib Gourmand is daar nu weg en ik hoor er erg goede berichten over. Daar zou een ster kunnen vallen.’

Reageer op dit artikel