artikel

Margo Reuten tipt Jannis Brevet, Mario Ridder en Hans van Wolde

Restaurant

Jannis Brevet, Mario Ridder en Hans van Wolde zijn de favorieten voor een derde ster van de enige vrouwelijke tweesterrenchef van Nederland, Margo Reuten van DaVinci in Maasbracht. ‘In theorie kan ik het ook zelf zijn… We moeten gewoon afwachten. Michelin kan verrassend uit de hoek komen.

Margo Reuten tipt Jannis Brevet, Mario Ridder en Hans van Wolde

Michelin heeft ervoor gekozen om na zes jaar weer een evenement te organiseren rondom de presentatie van de nieuwe gids. Betekent dit de komst van een nieuw driesterrenrestaurant
‘Nee. Volgens mij niet. Ik heb gelezen dat Michelin met de nieuwe topman Michael Ellis meer openheid wenst en dat ze nieuwe gidsen in het openbaar presenteren. Ik vind het in ieder geval heel erg leuk en ik ben er bij. Maastricht en omgeving heeft met Juliana in Valkenburg en Chateau Neercanne een heel lange stertraditie. Misschien wel de langste van Nederland.’

Is Davinci kanshebber voor een derde Michelinster?
‘Pff. In theorie is iedere tweesterrenchef kanshebber natuurlijk. Michelin kan echt verrassend uit de hoek komen. Dat hebben we vorig jaar in België gezien met Hertog Jan. Dat kan ook zomaar in Nederland. Als ik al namen noem… Maar dat durf ik eigenlijk niet… Ik kan het ook zelf zijn (lachend). Ik noem dan toch Jannis Brevet, Mario Ridder en Hans van Wolde. Deze heeft een heel mooi rustig jaar achter de rug. En daar let Michelin volgens mij wel op: stabiliteit, het fundament van een restaurant en de groeimogelijkheden.’

Heb je een geheime tip?
‘Dat is heel moeilijk. Natuurlijk circuleren er namen, maar ik noem ze niet. Stel dat ik iemand tip en die krijgt geen ster? Ik weet zelf hoe dat voelt. Ik werd in 1998 ook genoemd voor mijn eerste ster en in dat jaar kreeg Hans van Wolde hem. Natuurlijk verdiend, maar leuk is anders. Gelukkig kreeg ik een jaar later, in 1999, alsnog mijn eerste ster.’