artikel

Ron Blaauw: ‘Gidspresentatie betekent nieuw driesterrenrestaurant

Restaurant

Voor Ron Blaauw is het zeker. Nederland krijgt er een nieuw driesterrenrestaurant bij. Het signaal hiervoor is dat na lange tijd er weer een echt gidspresentatie plaatsvindt. Of Blaauw zelf kanshebber is? ‘Alle tweesterrenzaken maken een kans’, klinkt het tactisch.

Ron Blaauw: ‘Gidspresentatie betekent nieuw driesterrenrestaurant

Michelin heeft ervoor gekozen om na zes jaar weer een evenement te organiseren rondom de presentatie van de nieuwe gids. Betekent dit de komst van een nieuw driesterrenrestaurant?

‘Ja! 100 procent zeker.’

Is jouw restaurant in dat geval een serieuze kanshebber?

‘Ik denk alle tweesterrenzaken een kans maken. Doe zelf niet zo mee aan al die voorspellingen. Als ik naar mijn eigen restaurant kijk, kan ik alleen maar zeggen dat we een goed jaar hebben gehad. We hebben op ontzettend hoog niveau gekookt en zijn vrij constant geweest.’

Welke collega krijgt in dat geval een derde ster?

‘Qua continuïteit en uitstraling InterScaldes. Maar ik weet niet of dat genoeg rock ’n roll is voor Michelin. Michelin moet gidsen verkopen en als ik zie wat er internationaal in de grote steden als Chicago en New York gebeurt, dan zie je toch dat Michelin meer naar de grote steden trekt.’

Jouw geheimtip. Welk restaurant gaat dit jaar zijn eerste Michelinster krijgen?

‘Gebroeders Hartering in Amsterdam. Die jongens gaan hun eigen weg en koken heel puur. Daar staan gepassioneerde lui in de keuken.’

Reageer op dit artikel