artikel

Even bellen met Anita Bos, gm Amstel-hotel

Restaurant

Het InterContinental Amstel Amsterdam was één van de hotels in de hoofdstad waar koninklijke gasten verbleven in de dagen rondom de troonswisseling op dinsdag 30 april. Maandagmiddag verschenen op het ANP foto’s van genodigden die aankwamen bij het Amstel én Okura Amsterdam. General manager Anita Bos mocht onder andere Prins Charles en partner ontvangen. MissetHoreca.nl belde woensdag even op om deze bijzondere Koninginnedag door te nemen.

Even bellen met Anita Bos, gm Amstel-hotel


Alles goed doorstaan?


‘Ja hoor, het was heel bijzonder om mee te maken. Ik kan geen namen noemen van gasten die bij ons verbleven, dat hebben we zo afgesproken, maar wij mochten inderdaad één van de hotels zijn voor koninklijke genodigden. De eerste gasten kwamen vrijdag, de laatsten op maandag.’


Druk geweest met alle voorbereidingen?


‘In de weken voor Konginnedag hebben we veel overleg gehad met officiële instanties. Ons voordeel intern is dat we vaker ‘hoog’ bezoek mogen verwelkomen en dat de draaiboeken er zijn. Waar je het als medewerkers bijvoorbeeld nog wel over hebt, is hoe je mensen aanspreekt als je ze in het hotel tegenkomt. Onze mensen wilden graag werken, sommigen hadden zelfs hun vakantie ervoor opgezegd.’


Wat is uw algemene indruk van de dag?


‘Dat het een heel bijzondere dag was, ook voor Amsterdam. Wat me het meest is bijgebleven, was het warme en menselijke karakter van het geheel. Ook onder de koninklijke gasten. Aan alles merkten we dat prinses Beatrix en het nieuwe koningspaar erg geliefd zijn. Daarnaast verdient het vermelding dat alles in een heel ontspannen sfeer is verlopen.’


Was er ook nog ruimte voor locals en toeristen?


‘Absoluut. De dinsdag was een heel drukke dag, omdat ook terras, restaurant en bar vol zaten. Als er even iets moest worden afgezet voor genodigden, dan werd daar door de andere gasten met respect mee omgegaan. Andersom was die ontspanning er ook: koninklijke gasten namen de tijd om te zwaaien.’