artikel

3D voedselprinten steeds verder ontwikkeld

Restaurant

Het driedimensionaal printen van eten en onderdelen van gerechten komt steeds dichterbij de restaurantkeuken. In het begin was het vooral het terrein van wetenschappelijke demonstraties en fooddesigners, intussen zijn ook de eerste chef-koks er mee aan het experimenteren.

3D voedselprinten steeds verder ontwikkeld

In Nederland maakte Wouter van Laarhoven, chefkok van De Molen* in Kaatsheuvel samen met TNO en fooddesigner Marijn Roovers een gedetailleerde wereldbol van chocolade, geprint in laagjes van 0,2 millimeter.

 

Bekijk hier een video die RTL4 maakte over de wereldbol van Van Laarhoven, en hier een filmpje van de Portugese fooddesigner Susana Soares, die print met insectenmeel. Zij stond dit najaar met haar voedselprinter op het World Food Festival in Rotterdam.

 

Lees meer over 3D voedselprinten en het project van Van Laarhoven in Misset Extra Keuken, de speciale bijlage van Misset Horeca die op 8 november verschijnt.

 

Hieronder nog een video over de ontwikkelingen van de 3D voedselprinter van TNO:

Reageer op dit artikel