artikel

Managementboek over De Librije***

Restaurant

Sterrenrestaurant De Librije in Zwolle komt op 15 november 2014 met een nieuw boek: Boerenwijsheden. Dit is geen receptenuitgave maar een managementboek. De dagelijkse praktijkervaringen van Jonnie en Thérèse Boer zijn daarbij het lesmateriaal voor horeca-ondernemers.

Managementboek over De Librije***

In Boerenwijsheden (ISBN: 978-94-91525-32-2, Uitgeverij Komma, prijs: € 49,95) ontleden Tjeerd den Boer en Niels van Rees de bedrijfsstructuur en -cultuur van De Librije in Zwolle. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is één van de 28 restaurants in de wereld met drie Michelin-sterren voor een aaneengesloten periode van meer dan tien jaar.

Boerenlessen

Het echtpaar is 25 jaar actief als horeca-ondernemer. In het boek geven de auteurs antwoord op tal van vragen die de onderneming betreffen. Onder meer: hoe is het echtpaar Boer ooit begonnen, waar komt hun gedrevenheid vandaan en is er ook wel eens wat misgegaan?
De auteurs destilleren wijze boerenlessen uit de ervaringen van de Zwolse restaurateurs die toepasbaar zijn in elk bedrijf of het dagelijks leven.

Zevengangenmenu

De lezer krijgt in het boek een zevengangenmenu voorgeschoteld, waarbij elke smaak symbool staat voor een bepaalde leiderschapskwaliteit. Alle smaken komen aan bod en zorgen voor wijze en vooral praktische managementlessen die iedereen aanspreken: verrassend, smaakvol en soms confronterend.

Gratis exemplaar

Voor lezers van Misset Horeca is er een mogelijkheid om het boek Boerenwijsheden te winnen. Ga naar ons platform Misset Horeca Connect en beantwoord de vraag over welke ondernemerstip u aan uw collega’s wilt meegeven. Onder de inzenders verloten we tien boeken.

Arrangement

Het boek Boerenwijsheden is inmiddels al online te bestellen. Wie dat doet, maakt kans op een Boerenwijsheden-arrangement voor twee personen dat bestaat uit een diner bij Restaurant De Librije inclusief overnachting en ontbijt in Librije’s Hotel.

Reageer op dit artikel