artikel

Nieuwe prijs bij Foodservice Awards voor kleine speler

Restaurant

Om kleinere spelers op de foodservicemarkt wat meer in het spotlight te zetten, is er dit jaar de Challenger of the Year Award in het leven geroepen. Tijdens de tweede editie van de Foodservice Awards op 1 december 2014 in Noordwijk maakt Misset Horeca de winnaars bekend.

Nieuwe prijs bij Foodservice Awards voor kleine speler

Bij de Food Service Awards wordt de onderlinge samenwerking tussen drie groepen in de foodserviceketen (horeca-outlets, grossiers en leveranciers) in kaart gebracht. Op basis van een onderzoek tussen de drie partijen in de keten, komt de awarduitreiking tot stand. Misset Horeca, FSIN en EFMI Business School zijn de initiatiefnemers van de Food Service Awards.
In het onderzoek dat momenteel door EFMI in Leusden wordt uitgevoerd, is een vraag opgenomen over welke kleine partij in aanmerking moet komen voor de Challenger of the Year Award voor een kleine speler in de markt.

Jury

Op basis van deze suggesties zal een vakjury onder leiding van Jan-Willem Grievink van Food Service Instituut de winnaar bepalen. Criteria zijn: de innovativiteit van het product, dienst of concept. De groeipotentie van het bedrijf in de markt en de kwaliteit van de uitvoering. Genomineerd zijn: Oregional, Zorgboodschap en Happy Italy.

Local

De directeur van het Food Service Instituut, signaleert dat kleine spelers in opkomst zijn. Voor de komende tijd ziet hij acht belangrijke factoren die van invloed zullen zijn op de foodservicemarkt: ‘Local, kleinschaligheid, transparant, eenvoudig, verbinden, betekenisvol, sharing en vriendelijk.’

Noma

Naast de awarduitreiking, is er discussie aan tafel en zal Noma-oprichter Claus Meyer als key note speaker optreden. Een plek aan tafel reserveren? Mail uw verzoek naar: foodserviceawards@reedbusiness.nl.