artikel

Foto’s: restaurant Rebelz aan de Rotte

Restaurant

Rebelz aan de Rotte in Rotterdam opende eind februari de deuren. Een restaurant met een excentriek interieur, maar ook met een bijzondere missie: ex-gedetineerde vrouwen een nieuwe kans bieden.

Foto’s: restaurant Rebelz aan de Rotte
Roel Dijkstra Fotografie

In restaurant Rebelz worden ex-gedetineerde vrouwen opgeleid tot kok of gastvrouw. ‘We willen het instituut voor verbetering zijn’, aldus initiatiefnemers Karin Nijman van stichting Back on Trek en ondernemer Klaasjan Krook. ‘Duurzaam zijn, maar niet alleen op het gebied van personeel.’

Kunstnaars Arno Coenen en Iris Roskam zorgden voor de kleurrijke vloer en wanden. ‘Die witte vlekken op de grond, de lampen en de witte vlekken op de wanden, staan voor de witte vlekken die iedereen in zijn leven heeft. Dat hangt heel erg samen met het maken van beslissingen. In je leven maak je goede, slechte en matige beslissingen’, zegt Krook. De rode, oranje en groene pijlen aan de muur symboliseren deze keuzes. ‘Hier zie je vooral groene pijlen, omdat we niet terugkijken naar het verleden, maar naar een toekomst waarin een nieuwe stap wordt gezet.’

Lees meer over dit restaurant in het magazine van Misset Horeca dat op 1 april verschijnt.

Reageer op dit artikel