artikel

Top 5 internationale keukens in Nederland

Restaurant 1214

In Nederland heb je de keuze uit 3.971 Italiaanse restaurants. Hiermee is de Italiaanse keuken de op een na meest voorkomende buitenlandse keuken in Nederland. Op nummer 1 staat de Aziatische keuken met 4.346 restaurants (Thais, Vietnamees, Indonesisch, Koreaans). Dat blijft uit cijfers van dataspecialist BoldData.

Top 5 internationale keukens in Nederland
Bord met Italiaanse pasta.

 

Van sushi tot curry en pizza: Nederlands zijn gek op buitenlandse gerechten en internationale keukens. Van de 3.972 Italiaanse restaurants zijn er in Nederland 1.423 pizzeria’s, 1.621 restaurants met een Italiaanse keuken en 928 Italiaanse restaurants die deze twee combineren. In Noord-Holland hebben liefhebbers van pizza en pasta de meeste keuze met 907 restaurants en in Flevoland moet je met slechts 67 restaurants goed zoeken naar een Italiaan.

Top 5 internationale keukens in Nederland:

1. Aziatisch (Thais, Vietnamees, Indonesisch, Koreaans) – 4.346
2. Italiaans – 3.971
3. Frans – 2.518
4. Chinees – 2.159
5. Indiaas – 2.050

BoldData

Dataspecialist BoldData uit Amsterdam helpt bedrijven in binnen-en buitenland met het bereiken van nieuwe klanten door data te leveren van doelgroepen in Europa.

Internationale keukens met de minste restaurants in Nederland.

Voor wie vooral van typisch Russisch of Scandinavisch eten houdt, is het goed zoeken in Nederland. Samen met de Koreaanse, Kosher en Caribische keuken, vind je deze restaurants het minst in Nederland. Ook Oost-Europese, Israëlische en Australische restaurants zijn er maar een paar in tegenstelling tot de vele Italiaanse en Chinese restaurants.

Reageer op dit artikel