artikel

Recept: Zeeuwse oesters met passievruchtgel

Restaurant 431

Chef-kok Melchor Soto Fernandez van The Harbour Club Oost mocht als eerste aan de slag met de nieuwe oogst Zeeuwse Platte Oesters met het Zeker Zeeuws-keurmerk. Hij serveerde de oesters rauw klassiek met rode ui vinaigrette maar maakte ook oesters met gel van passievrucht. Het recept.

Recept: Zeeuwse oesters met passievruchtgel

Recept oesters met passievruchtgel, gelei en sorbet

Voor 25 oesters

Bereidingswijze: Passievrucht gel: Zet een pak passievruchtencoulis op en breng deze aan de kook met suikerwater. Kook het vervolgens door met agar agar en laat deze koud worden. Draai het daarna door met de thermomixer.

Passievrucht sorbet: Lepel de passievruchten uit en meng dit met suikerwater, citroenschil en gelatine. Stort dit in de pacojet beker en draai deze op. Passievruchtgelei: Leg de gelatine in de week. Lepel de passievruchten uit en voeg water, suiker en een deel coulis toe. Kook dit op en los de gelatine op.

Breng eerst de passievruchtgelei aan op de oesters, voeg vervolgens de sorbet toe en maak het af met de passievrucht.

Ingrediënten:

Passievruchtgel
1ltr passievruchtencoulis
1ltr suikerwater
19gr agar agar

Passievruchtengelei
4 verse passievruchten
150gr water
200gr passievruchten coulis
1 citroen zest
4 blaadjes gelatine
100gr suiker

Passie-sorbet
180gr suiker
3 dl water
100gr passievruchten coulis
6 passievruchten
1 blaadje gelatine

Recepten Vis & Seizoen

Reageer op dit artikel