artikel

Panini’s in verrassende smaken

Restaurant 1489

De vaste eetmomenten komen steeds meer te vervallen. Je kunt op ieder moment van de dag een broodmaaltijd nuttigen, merkt Renée Wijermars, commercieel manager Foodservice bij Niko’s op. ‘Cafetaria’s breiden hun kaart steeds vaker uit met lunchgerechten. Niko’s speelt in op deze trends met overheerlijke kant-en-klare panini’s.

Panini’s in verrassende smaken
De Panini Pulled Prk kan als volwaardige lunchmaaltijd, maar ook al to go-snack dienen.

Volgens Renée Wijermars, commercieel manager Foodservice bij Niko’s, passen panini’s uitstekend bij de winter. ‘Ze vormen een prima warme maaltijd in koude dagen. De broodjes zijn goed gevuld met hoogwaardige ingrediënten en op smaak gebracht met bijvoorbeeld pesto of honing-mosterdsaus’, zegt Wijermars. ‘Naast de bekende smaakcombinaties Ham-kaas, Geitenkaas-tonijn en Kip-pesto hebben we vorig jaar Panini Pulled Pork geïntroduceerd. Momenteel zijn we bezig een vegetarische variant te ontwikkelen.’

panini'sPanini’s in 6 minuten bereid

Het grote voordeel voor ondernemers is dat de panini’s individueel verpakt en gecodeerd zijn, benadrukt de manager. ‘Diepvries wordt vaak nog ten onrechte gezien als een manier van conserveren waarbij smaak en kwaliteit verloren gaan. Door alle nieuwe technieken en de snelheid waarmee producten worden ingevroren, is dit juist een ideale manier van conserveren waarbij alle smaken optimaal gevangen blijven in het product.’ De panini’s kunnen binnen 6 minuten worden bereid op een contactgrill of in de oven. ‘Momenteel hebben we een actie, waarbij ondernemers tegen een gereduceerd tarief een contactgrill kunnen aanschaffen. De grill heeft niet alleen een mooie uitstraling; hij zorgt ook voor een heerlijke geur in de horecagelegenheid.’ Ook als to go-product zijn panini’s heel geschikt. ‘Wij adviseren om het broodje dan in een vetvrij papiertje te verpakken.’

Presentatie panini’s

Wijermars raadt de ondernemer aan om de panini’s goed te presenteren. ‘Dit begint al met de communicatie in zijn zaak. Een kroket kent iedereen, maar het kan geen kwaad om de panini door middel van leaflets, tafelkaartjes of narrowcasting extra onder de aandacht te brengen.’ Ook is het van belang om de producten op de juiste borden te presenteren: ‘Door voor een kleiner bord te kiezen, laat je zien dat het om een volwaardige lunchmaaltijd gaat.

Panini Pulled Pork

Panini’s passen volgens Wijermars ook perfect in een modern twaalfuurtje. ‘Denk eens aan een Panini Pulled Pork met een pittige coleslaw, gazpacho en een lekker kaaskroketje of voor de Panini Geitenkaas met een frisse groene salade, courgettesoep en een stoofvleeskroket.’

 

Lees ook: Lunchtrend: Gasten kiezen voor healthy brood

Reageer op dit artikel