artikel

Dalers GaultMillau 2018

Restaurant 5429

De belangrijkste dalers in GaultMillau 2018 op een rijtje. De Leest, De Vierbannen (i.v.m. chefwisseling), Joelia, Bord’Eau (i.v.m. chefwisseling), Da Vinci, Aan de Poel en Bolenius.

Dalers GaultMillau 2018
De Leest daalt een halve punt in GaultMillau 2018.
Puntentotaal 2018 Puntentotaal 2017 Naam bedrijf Plaats bedrijf
 19  19,5  De Leest  Vaassen
 17,5  18  Joelia  Rotterdam
 17  19  Bord’Eau  Amsterdam
 16,5  17  Da Vinci  Maasbracht
 16  16,5  Aan de Poel  Amstelveen
 16  16,5  Bolenius  Amsterdam
 15,5  16  Brienen aan de Maas  Well
 15  16  The Raffles  Den Haag
 14  15  De Karpendonkse Hoeve  Eindhoven
 14  15  Envy  Amsterdam
 13  14  Fuik  Aalst
 13  14  Ratatouille  Harderwijk
 12  13  Kasteel Erenstein  Kerkrade
 12  13  Auberge Damhotel  Edam
 12  16,5  De Vierbannen  Ouwerkerk
 11  12  Café-Restaurant Dauphine  Amsterdam

De Vierbannen

 

 

 

 

 

 

De Vierbannen in Ouwerkerk daalt 4,5 punt
in GaultMillau 2018 vanwege een chefswisseling.

Meer over GaultMillau 2018 leest u in ons speciale dossier…

Gault&Millau 2018 – feiten en cijfers

  • De Gault&Millau-gids 2018 telt 35 nieuwe vermeldingen; 25 restaurants zijn uit de gids verdwenen.
  • Stijgers: 57, waarvan 1 met 3 punten, 5 met 2 punten, 1 met 1½ punt, 37 met 1 punt en 13 met ½ punt
  • Dalers: 16, waarvan 1 met 4,5 punten, 1 met 2 punten, 8 met 1 punt en 6 met ½ punt
  • De eredivisie (16 punten en hoger) telt 84 restaurants, evenveel als vorig jaar.
  • De absolute top telt 4 restaurants. De Librije, Manoir Restaurant Inter Scaldes, (beide 19,5), De Leest, Tribeca (beide 19 punten).
  • Speciale aandacht voor duurzame restaurants – speciale Duurzaam Restaurant van het Jaar Award naar restaurant Vuurtoreneiland in Amsterdam.
  • Speciale aandacht voor Aziatische restaurants (37) en visrestaurants (20).
  • Ruim 240 Prijs | Plezier restaurants in de gids – max. 40 euro voor 3-gangenmenu.
  • 35 nieuwe restaurants, met Le Restaurant (17 punten – opnieuw in de gids), AIRrepublic (16 punten), The French Connection, De Jong en Voltaire (15 punten) als hoogst genoteerde nieuwkomers.
  • 22 restaurants Veelbelovend: volgend jaar stijging mogelijk als de lijn van dit jaar wordt voortgezet.
  • Belangrijke dalers: De Leest, De Vierbannen (i.v.m. chefwisseling), Joelia, Bord’eau (i.v.m. chefwisseling), Da Vinci, Aan de Poel, Bolenius
  • Belangrijke stijgers zijn o.a.: Tribeca, De Groene Lantaarn, &moshik, Damianz, Beulings, BAK en De Kas.
  • Met 3 punten gestegen: Damianz (van 12 naar 15)
  • Belangrijkste Awards: Chef van het Jaar: Jarno Eggen (De Groene Lantaarn) en Talentvol Chef van het Jaar: Dennis Huwaë (Daalder).
Reageer op dit artikel