artikel

Nieuwjaarsreceptie: tips voor een geslaagde tafelaankleding

Restaurant 518

Januari is de tijd van de nieuwjaarsrecepties en standing en walking diners om met elkaar het nieuwe jaar te vieren. Dat betekent een drukke tijd voor horecagelegenheden en cateraars. Hoe maak je van ieder event -zonder al te veel moeite – iets bijzonders? Rudy Lemmens van Duni geeft nu alvast tips over de aankleding zodat je in het nieuwe jaar niet voor verrassingen staat.

Nieuwjaarsreceptie: tips voor een geslaagde tafelaankleding

De klassieke nieuwjaarsreceptie blijft in trek: altijd een sfeervol,verzorgd event, zoals de gast dit verwacht. Het lijkt nog vroeg maar zorg dat je nu al deze nieuwjaarsrecepties naar je toe trekt en wacht niet tot eind december met je communicatie. Bereid je ook alvast voor op de juiste tafelaankleding.

Bij een nieuwjaarsreceptie horen natuurlijk mooi opgemaakte schalen met bijzondere hapjes en een glas bubbelwijn. Maar daarnaast zijn ook allerlei andere varianten mogelijk, zoals een receptie met gezonde producten uit de eigen regio. Kies dan voor verantwoorde hapjes en drankjes, zoals spiesjes met tomaat en mozzarella en verse groenten met een dipsausje, simpel maar dat dat werkt altijd.

Hip: walking dinner en pop-up borrels

Helemaal hip zijn de walking dinners en pop-up borrels. Bij een walking dinner worden diverse kleine gerechtjes in verschillende gangen geserveerd, die in bakjes of op bordjes worden gepresenteerd en gemakkelijk staand opgegeten kunnen worden. Een pop-up borrel is een volledig verzorgd streetfood festival, dat op het eigen terrein van de klant kan worden gehouden.
Je kunt ook eens denken aan een nieuwjaarsborrel buiten op het terras. Zorg voor warme hapjes en drankjes; warme chocomel, soep en glühwein. Creëer een bijzonder sfeer met vuurkorven, sfeervolle muziek en deel warme dekens uit. Vergeet de gasten niet te melden dat het buiten is.

Juiste tafelaankleding

Welk concept je ook kiest, zorg in ieder geval voor een bijpassende tafelaankleding! Nieuwjaar betekent natuurlijk glamour en glitter! Feestelijke dessins met vintage motieven, gecombineerd met een vleugje trendy koper en goud; bling bling ten top, modern en tijdloos. Ook winters wit blijft populair. Werd het vorig jaar nog gecombineerd met cool blauw, nu gaan we voor een minimalistische, warme setting. Subtiele gouden decoratie en tone in tone prints maken het af. Een aankleding met sterren is deze winter helemaal hot. Ze worden vaak gebruikt als symbool voor geluk of dromen en brengen een sprankje magie op de tafels, een aanrader dus voor nieuwjaarsrecepties.
Tafellakens maken elke receptie of dinergelegenheid nog specialer, verbeteren de akoestiek en creëren een prachtige achtergrond voor de gerechten. Ze beschermen de tafels en verbeteren de hygiëne. Een groot aantal restaurateurs en cateraars in heel Europa stapt bijvoorbeeld over van linnen op Evolin. Dat komt name door de combinatie van de look en feel van linnen met het gemak van eenmalig gebruik, de ontwerpflexibiliteit en de kleurkeuze. Groot voordeel van deze tafellakens is dat ze niet meer gecontroleerd hoeven te worden op gaten en vlekken voordat ze worden gebruikt.

Servettenkeuze

Met de keuze voor de juiste servetten kunnen horecaondernemers en cateraars hun creativiteit tonen, indruk maken op de gasten en hun zorg voor het milieu onderstrepen. Als je als ondernemer een geschikte servet wilt kiezen, is het belangrijk om te selecteren op een eersteklaskwaliteit en voelbare structuren. Zorg ervoor dat de kleur van de servetten is afgestemd op de kleur en eventueel ook het dessin va de tafellakens en kaarsen. De keuze van eenmalig gebruik kan zeker in drukke tijden voordelen bieden, want de servetten zien er dan altijd tip top uit, zonder kans op vervagen, kreukels of vlekken.

Daarnaast zijn nog allerlei andere, innovatieve servetoplossingen mogelijk, die bijvoorbeeld helpen om het dekken van de tafel te versnellen en makkelijk zijn op te slaan. En misschien wel het belangrijkste, mooi gevouwen servetten krijgen mensen aan het praten! Handig is bijvoorbeeld de towel napkin, die vlak verpakt is voor totale vrijheid van vouwen of juist de makkelijke  Duniletto, een voorgevouwen servet- en bestekzakje ineen.

Foto's

Reageer op dit artikel