artikel

Veelbelovend GaultMillau 2018

Restaurant 3150

Onderstaande restaurants maken, volgens GaultMillau 2018, duidelijk een positieve ontwikkeling door. Gaan ze op dezelfde voet verder, dan vertaalt die ontwikkeling zich volgend jaar wellicht in een puntenstijging.

Veelbelovend GaultMillau 2018
Punten gids 2018 Naam bedrijf Plaats bedrijf
 18,5  De Kromme Watergang Hoofdplaat
 17,5  Pure C  Cadzand
 17,5  La Rive  Amsterdam
 16  Chateau St. Gerlach  Valkenburg
 15,5  Jacobsz  Amsterdam
 15  Bridges, inspired by Ron Blaauw  Amsterdam
 15  Damianz  Roermond
 15  De Echoput  Apeldoorn
 15  Eindeloos  Leeuwarden
 15  De Loohoeve  Schoonloo
 15  Merlot  Amersfoort
 14  Jaspers  Amsterdam
 14  ’t Kerkje  Andijk
 14  TOV  Schagen
 14  Tante Kee  Kaag
 13  De Gespleten Arent  Middelburg
 13  De Haan  Groningen
 13  De Swaen  Oisterwijk
 12  De Witte Zwaan  De Bilt
 ? Bourgainville  Amsterdam
?  212  Amsterdam
 ?  Nacarat  Amsterdam

 

Meer over GaultMillau 2018 leest u in ons speciale dossier…

Gault&Millau 2018 – feiten en cijfers

  • De Gault&Millau-gids 2018 telt 35 nieuwe vermeldingen; 25 restaurants zijn uit de gids verdwenen.
  • Stijgers: 57, waarvan 1 met 3 punten, 5 met 2 punten, 1 met 1½ punt, 37 met 1 punt en 13 met ½ punt
  • Dalers: 16, waarvan 1 met 4,5 punten, 1 met 2 punten, 8 met 1 punt en 6 met ½ punt
  • De eredivisie (16 punten en hoger) telt 84 restaurants, evenveel als vorig jaar.
  • De absolute top telt 4 restaurants. De Librije, Manoir Restaurant Inter Scaldes, (beide 19,5), De Leest, Tribeca (beide 19 punten).
  • Speciale aandacht voor duurzame restaurants – speciale Duurzaam Restaurant van het Jaar Award naar restaurant Vuurtoreneiland in Amsterdam.
  • Speciale aandacht voor Aziatische restaurants (37) en visrestaurants (20).
  • Ruim 240 Prijs | Plezier restaurants in de gids – max. 40 euro voor 3-gangenmenu.
  • 35 nieuwe restaurants, met Le Restaurant (17 punten – opnieuw in de gids), AIRrepublic (16 punten), The French Connection, De Jong en Voltaire (15 punten) als hoogst genoteerde nieuwkomers.
  • 22 restaurants Veelbelovend: volgend jaar stijging mogelijk als de lijn van dit jaar wordt voortgezet.
  • Belangrijke dalers: De Leest, De Vierbannen (i.v.m. chefwisseling), Joelia, Bord’eau (i.v.m. chefwisseling), Da Vinci, Aan de Poel, Bolenius
  • Belangrijke stijgers zijn o.a.: Tribeca, De Groene Lantaarn, &moshik, Damianz, Beulings, BAK en De Kas.
  • Met 3 punten gestegen: Damianz (van 12 naar 15)
  • Belangrijkste Awards: Chef van het Jaar: Jarno Eggen (De Groene Lantaarn) en Talentvol Chef van het Jaar: Dennis Huwaë (Daalder).
Reageer op dit artikel