artikel

Trends: Terrasoverkapping voor schaduwrijk comfort

Restaurant 1153

Een strakblauwe lucht, de zon hoog in de hemel en een zacht briesje: perfect terrasweer! Met de juiste parasol bied je jouw gasten precies wat ze nodig hebben om daar maximaal van te genieten: een comfortabele plek op het terras. Een terrasoverkapping bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer en look & feel van je terras. De mogelijkheden zijn legio, daarom enkele voorbeelden ter inspiratie.

Trends: Terrasoverkapping voor schaduwrijk comfort
Loetje in Breukelen.

Dat een terrasoverkapping in de vorm van parasols bijdraagt aan de sfeer op het terras bewijst restaurant Loetje in Breukelen. Hier zijn in samenwerking met Satelliet Meubelen twee keer twee VN-PLU Parasols van 370 bij 370 cm geplaatst voor een variabele overkapping van het terras, compleet met karakteristieke bedrukking en een passende kleur doek. De parasols zijn uitgevoerd met dimbare ledverlichting en elektrische infrarood stralers voor nog meer comfort.

Het ideale horecaterras: van inrichting tot personeel

Oneindig koppelbare Cubola

De Cubola van AVZ bij Van der Valk.

De Cubola van AVZ bij Van der Valk.

Van der Valk in Uden-Veghel heeft vier dubbele Cubola’s van Aluminium Verkoop Zuid (AVZ) geplaatst. Dit zonweringsysteem kan vrijstaand worden geplaatst, maar bevestiging aan de gevel is ook een optie. Een enkel systeem heeft een maximale oppervlakte van 6 bij 4 meter, maar de Cubola is oneindig koppelbaar om tot grotere schaduwplaatsen te komen. Het systeem kan traploos worden versteld om laagstaande zon of een lichte regenbui te weren. De zijkanten zijn bovendien af te dichten met screens met ritsgeleiding als bescherming tegen wind en zon.

Terrasoverkapping onderschrijft uitstraling café

De Solero P6 Quattro parasols met verwarming.

De Solero P6 Quattro parasols met verwarming.

Het terras van café Steigenberger Wiltcher’s in Brussel is overdekt met vier parasols van Solero: de Solero P6 Quattro. De strakke parasols met frisse kleur, regengoten met ritsgeleiding en verwarming bieden gasten een comfortabele plek op het terras. De terrasoverkapping onderschrijft de uitstraling van het café: kwaliteit, gastvrijheid en oog voor detail. Een extra optie is strak vormgegeven reclame op het parasoldoek. De Solero P6 Quattro is verkrijgbaar in 515×515 of 615x615cm en heeft een kleurvast doek waarop vier jaar garantie van toepassing is.

Bekijk ook de laatste terrasinnovaties:
van terrasstoelen tot menukaart met telefoonoplader

Klassieke volant past bij karakteristieke brasserie

Dankzij de klassieke volant met de bedrijfsnaam doen de parasols geen afbreuk aan de karakteristieke sfeer van de brasserie.

Dankzij de klassieke volant met de bedrijfsnaam doen de parasols geen afbreuk aan de karakteristieke sfeer van de brasserie.

Brasserie ’t Vingerling is gevestigd in één van de monumentale panden in de jachthaven van Middelharnis. Op het terras zijn twee VN-PLU Parasolsystemen geplaatst met geïntegreerde audio, op afstand dimbare, amberkleurige ledverlichting en infrarood warmtestralers (2000watt). Deze accessoires zijn permanent geïnstalleerd in de parasols en hoeven niet te worden gedemonteerd bij het openen en sluiten van de parasols. Dankzij de klassieke volant met de bedrijfsnaam doen de parasols geen afbreuk aan de karakteristieke sfeer van de brasserie.

Eyecatcher: verlichte bedrijfsnaam in de volant

De bedrijfsnaam in de volant valt extra op dankzij de Led-verlichting.

De bedrijfsnaam in de volant valt extra op dankzij de Led-verlichting van Soons.

In het centrum van Valkenburg heeft Soons Zonwering een eyecatcher gerealiseerd bij Steakhouse en Hotel Valkenhof. De bedrijfsnaam of het logo kunnen worden verlicht dankzij de LED Volant. De LED Volant wordt gelijk aangestuurd met de spotjes en kan in diverse kleuren worden geleverd. Met name in de avond springt deze terrasoverkapping met volant eruit, wat voor nog meer uitstraling en beleving zorgt. Overdag geeft de volant nét een beetje extra schaduw bij laagstaande zon.

In tien stappen meer omzet uit het terras

Strak design van stevige middenmast parasol

Strakke parasols van Symo bij Tommegoed in Tielt.

Strakke parasols van Symo bij het Tomme Goed in Tielt.

Restaurant het Tomme Goed in Tielt (België) koos voor de Macsymo design parasols van Symo Parasols. Deze stevige kingsize middenmast parasol blijft zelfs bij windkracht 7 rechtop en biedt tot 25 vierkante meter schaduw. De Macsymo is gemakkelijk te bedienen met een duwstang dankzij het telescoopsysteem en heeft anti-diefstalbeveiliging als optie. Ook is het mogelijk om de centrale mast van roestvrijstaal (doorsnede 60mm) te verlengen.

Vijf tips voor de aanschaf van parasols

  1. Eén grote parasol is vaak beter dan meerdere kleintjes. Let erop dat de parasols kunnen openen en sluiten zonder tafels en stoelen te hoeven verplaatsen.
  2. Kies een voet die wordt verankerd aan of in de grond. Een parasol die opgewassen is tegen windstoten, bespaart een hoop ergernis en verkleint de kans op ongelukken. Bovendien is een zware parasolvoet letterlijk een struikelblok.
  3. Als je parasols ook bescherming moeten bieden tegen regen kies je voor waterdichte stof. Ook de grootte van de overkapping is van belang: kleine parasols sluiten niet zo goed af als grote. Gebruik in dat geval zijzeilen en plaats goten.
  4. Investeer in een kwaliteitsparasol met kleurgarantie. Als je bijvoorbeeld onverwachts je terras kunt uitbreiden, kan je achteraf dezelfde modellen bijplaatsen zonder dat iemand het merkt.
  5. Opvallen tussen naastgelegen horecazaken kan best lastig zijn, zeker wanneer je terrasoverkapping geen reclame mag bevatten. Laat die reclame in zo’n geval discreet aan de binnenkant van de parasols plaatsen. Qua uitstraling past het perfect bij de gevel en de rest van de zaak, terwijl het geen moeilijkheden geeft met bijvoorbeeld de gemeente of de brouwer.

Tips zijn afkomstig uit het E-book ‘Buig 15 terrasfrustraties om tot winst’ van Symo Parasols.

Vergelijk jouw terras met dat van collega-ondernemers.
Download de Terras Check!

Reageer op dit artikel