artikel

Nieuwkomers Lekker 2019

Restaurant 8194

Nieuwkomers Lekker 2019

In Lekker 500 2019 hebben 97 nieuwe restaurants een positie verworven. Ook de Top-100 van de Nederlandse restaurantgids is op de schop gegaan met maar liefst 10 nieuwkomers. Hoofdredacteur Annelies Pijpers: ‘Deze veranderingen hebben te maken met de toestroom van jong talent in de Nederlandse horeca, maar ook de opkomst van (hotel)bars en het verdwijnen van de klassieke scheiding tussen verschillende horecaconcepten spelen mee.’ Bekijk hieronder de 10 nieuwkomers.

 

 

Positie 2019 Naam bedrijf Plaats bedrijf Provincie bedrijf
50 Sabero Roermond Limburg
57 212 Amsterdam Noord-Holland
81 Noble Den Bosch Noord-Brabant
85 O&O St. Willebrord Noord-Brabant
86 In den Doofpot Leiden Zuid-Holland
93 Olivijn Haarlem Noord-Holland
97 Waterproef Scheveningen Zuid-Holland
98 Onder de Linde Noordwijk Zuid-Holland
99 Plantage 87 Oude Wetering Zuid-Holland
100 De Steenen Tafel Arnhem Gelderland

Tien restaurants moesten de Top-100 verlaten, maar evenzoveel nieuwelingen namen hun plaatsen in, waaronder restaurant 212 in Amsterdam van Richard van Oostenbrugge en Thomas de Groot op plek 57. De hoogste binnenkomer dit jaar is Sabero van Nico en Sonja Boreas in Roermond op plek 50.

Lekkergids 2019

Lekker is een Nederlandse restaurantgids die jaarlijks verschijnt. In dit blad worden aan zo’n vijfhonderd restaurants in heel Nederland waarderingen toegekend. De honderd beste krijgen een plaatsje in de Top-100. Ieder jaar is te zien welke restaurants plaatsen zijn gestegen of zijn gezakt. Misset Horeca volgt ieder jaar de bekendmaking. Voor Lekker 2019 zijn de ranglijst, de nieuwkomers, de grootste stijgers, de hardste dalers, de provincietoppers, de kanshebbers en de lijst met verdwenen restaurants uit de Lekker 2019 gepubliceerd.


Reageer op dit artikel