artikel

Provincietoppers Lekker 2019

Restaurant 8506

Provincietoppers Lekker 2019

Lekker 2019 telt dit jaar 32 restaurants uit Noord-Holland en 19 restaurants uit Zuid-Holland. Verder is het opvallend dat er dit jaar maar liefst 11 nieuwe Noord-Brabantse restaurants in de gids staan. Op Missethoreca.nl zetten we de provincietoppers van Lekker 2019 op een rij.

Positie 2019 Naam Bedrijf Plaats bedrijf Provincie
67 Piloersemaborg Den Ham Groningen
40 De Heeren van Harinxma Beetsterzwaag Friesland
24 De Groene Lantaarn Zuidwolde Drenthe
2 De Librije Zwolle Overijssel
92 De Boet Urk Flevoland
3 De Leest Vaassen Gelderland
26 HFSLG Bosch en Duin Utrecht
4 Ciel Bleu Amsterdam Noord-Holland
1 Inter Scaldes Kruiningen Zeeland
5 Tribeca Heeze Noord-Brabant
11 Da Vinci Maasbracht Limburg
8 FG Restaurant Rotterdam Zuid-Holland

 


Tien restaurants moesten de Top-100 verlaten, maar evenzoveel nieuwelingen namen hun plaatsen in, waaronder restaurant 212 in Amsterdam van Richard van Oostenbrugge en Thomas de Groot op plek 57. De hoogste binnenkomer dit jaar is Sabero van Nico en Sonja Boreas in Roermond op plek 50.

Lekkergids 2019

Lekker is een Nederlandse restaurantgids die jaarlijks verschijnt. In dit blad worden aan zo’n vijfhonderd restaurants in heel Nederland waarderingen toegekend. De honderd beste krijgen een plaatsje in de Top-100. Ieder jaar is te zien welke restaurants plaatsen zijn gestegen of zijn gezakt. Misset Horeca volgt ieder jaar de bekendmaking. Voor Lekker 2019 zijn de ranglijst, de nieuwkomers, de grootste stijgers, de hardste dalers, de provincietoppers, de kanshebbers en de lijst met verdwenen restaurants uit de Lekker 2019 gepubliceerd.