artikel

‘Rex in Hilversum is spannend: kleurgebruik, divers interieur en tal van details.’

Restaurant 562

In december bestaat Rex in Hilversum 10 jaar. Eigenaar Marco van Velthooven vond het tijd om het concept anders te positioneren: fris en eigentijds. Niet alleen het interieur ging op de schop, ook het aanbod op de menukaart wijzigde in streetfood. ‘Art deco-design wordt gecombineerd met weelderige bloemenprints, diepgroen, oudroze, messing en luxe, zonnige details.’

‘Rex in Hilversum is spannend: kleurgebruik, divers interieur en tal van details.’

Restaurant club Rex is gevestigd in een voormalig art-decobioscoop. Designbureau Leban ontwikkelde voor de zaak een nieuw, eigentijds concept met aandacht voor de oorsprong van het pand. ‘Art deco ontmoet Miami’, aldus Marco van Velthooven. Messingkleurige roomdividers hebben een art deco-lijnenspel en verdelen de ruimte in afzonderlijke plekken. Elk deel heeft zijn eigen meubilair. Kleuren als oudroze, diepgroen en donkerrood worden vergezeld door geometrische vormen.

Rex

Dagfunctie goed zichtbaar bij Rex

Van Velthooven: ‘De bar wilden we een prominentere plek geven. Nu is de dagfunctie bij binnenkomst goed zichtbaar. Het oog valt gelijk op de gebaksvitrine en het koffiezetapparaat. Het kleurrijke interieur is vrouwelijk, zoals de ronde tafelbladen met groene blaadjes-behang en glazen plaat. De tafelrand is van messing. ‘Rex is spannend. Gasten hebben veel te ontdekken door het kleurgebruik, divers interieur en tal van details in de zaak’, zegt de eigenaar.

Organisch geheel

De transformatie van Rex duurde drie weken en heeft volgens Van Velthooven geleid tot een organisch geheel. ‘Overal kun je nu plaatsnemen om te eten en te drinken. Gasten kunnen kiezen uit verschillende zitplekken, van hoog tot laag en van zacht beklede banken en stoelen tot krukken.’

Leestip: Interieurtrends 2019

Leestip: Interieurtrends 2019

De eigenzinnig groene muren in de zaak zijn speciaal ontworpen. De muren zijn gestuukt en vervolgens bewerkt door Stef Kuipers van We Create Walls. Leban heeft tot slot een ontwerp gemaakt van een ononderbroken kronkelende lijn die zo nu en dan overgaat in tekeningen van gezichten. Eén van de vele details in de zaak zijn de ‘medaillons’ aan de roze muur met daarin gedroogde bloemen.
Tijdens de transformatie van Rex werkte Van Velthooven samen met: Leban (ontwerp en sfeer), Van Venrooij (interieurbouw), Scherpontwerp (grafisch ontwerp) en Satelliet (meubilair).

 

Streetfood, lunchklassiekers en cocktails in Rex

Rex biedt gasten alles aan: van koffie tot diner, inclusief cocktails, lunches en borrels. Stond er voorheen vooral wijn en gegrild vlees in de schijnwerpers, nu is dat streetfood. Van Velthooven behield de lunchklassiekers en de cocktails. De horecaondernemer is eigenaar van zes zaken in Hilversum: Rex, Meddens, Café Burger, Fat Joe’s / Pasta & Wine, Night Bar G-Spot en Het Clubhuis.

Bewust een andere designer

Meddens opende in mei 2018 de deuren. De ondernemer koos bewust voor een andere designer bij Rex. Van Velthooven: ‘Ooit maakte ik de fout bij twee verschillende concepten dezelfde designer te nemen. De zaken lijken dan toch min of meer op elkaar. Ook bij Rex en Meddens zie je nu overeenkomsten, maar dat komt door de tijdsgeest. Messing is momenteel een veelgebruikt materiaal. Je ziet het dan ook bij Rex en bij Meddens.’

Cijfers Rex

250 vierkante meter
De totale oppervlakte van Rex is 250 vierkante meter. De bar heeft in vergelijking met de Rex van vroeger een prominente plek in de zaak
gekregen.

108 zitplaatsen
De zaak is gevuld met verschillende zitjes, variërend van hoge tafels met groene krukken tot ronde marmeren tafels met fluweel beklede stoelen. In totaal zijn er 108 zitplaatsen, inclusief de barkrukken.

6-10
euro kosten de streetfood-gerechtjes

3 weken
duurde de transformatie

Beeld: Jakob van Vliet


Reageer op dit artikel