artikel

Bijzondere samenwerking AKE-Ideal NordCap en NBV

Restaurant 118

Op maandag 7 januari 2019 zal tijdens de Horecava 2019 een samenwerkingsovereenkomst tussen de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NVB) en AKE-Ideal NordCap worden bekrachtigd.

Bijzondere samenwerking AKE-Ideal NordCap en NBV

Met deze samenwerking stelt AKE-Ideal NordCap zich tot doel dat het zich gaat inzetten voor onderzoek, welstand en leefomgeving voor de bijen in het algemeen. De Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) is een landelijke vereniging van ongeveer 7500 aangesloten imkers. Het doel van de vereniging is het bevorderen van de bijenhouderij in de breedste zin van het woord.

‘Bijen zijn met hun bestuivingswerk van groot belang voor onze voedselvoorziening en die van vogels en vele andere dieren. Zelf kampen ze met voedselgebrek waardoor ze in aantal en in aantallen soorten hard achteruit gaan. Dat geldt niet alleen voor de solitair levende, wilde bijen, ook onze honingbijen hebben last van voedselschaarste.’

AKE-Ideal NordCap

De producten van AKE en Ideal zijn premiummerken op het gebied van koel-, en warmtetechniek. Daarnaast bevat NordCap een compleet assortiment voor de gastronomie, catering-, horeca en winkelinrichting. ‘Onze organisatie is diep geworteld in de wereldwijde foodservicemarkt en met de producten die wij leveren en produceren maken wij het verschil. Daarom hebben we van ‘We Care for Food’ ons missiestatement gemaakt’, aldus het bedrijf.

Bee Perfect

Als stakeholder, innovator en ontwikkelaar is Franz Herzog mede verantwoordelijk voor de productie van koelapparatuur van Ideal-AKE. Daarnaast is hij een passioneel imker en zeer betrokken bij de bijenteelt. Om die reden heeft hij een complete productlijn ‘Bee Perfect’ ontwikkeld. Een nieuwe maatstaf op het gebied van duurzaamheid en hygiëne. ‘Deze productlijn brengen wij in 2019 naar de Nederlandse markt. Met de NBV hebben we mooie afspraken gemaakt met betrekking tot afdracht van een gedeelte van de opbrengst van deze productlijn.’

Reageer op dit artikel