artikel

Recept Vis & Seizoen: Gamba’s in Thaise gele curry

Restaurant 608

De Stichting Vis & Seizoen wil de visconsumptie en het visaanbod in de horeca structureel verduurzamen. In dit recept voor de horeca  is de hoofdrol voor de Black Tiger garnaal, oftewel gamba’s.

Recept Vis & Seizoen: Gamba’s in Thaise gele curry

De black tiger garnaal komt in grote aantallen en wereldwijd voor. Deze garnaal kan een lengte van 40 cm behalen. Er zijn meerdere soorten tiger garnalen, deze verschillen vaak van kleur en smaak. Kenmerkend voor deze soort garnaal zijn de donkere strepen op de staart. In de recept gamba’s in Thaise gele curry.

Seizoen en duurzaamheid

De gamba black tigers zijn zowel biologisch als onder het ASC label verkrijgbaar, het gehele jaar door. Indien er geen black tiger garnaal verkrijgbaar is, neem dan de tuticorin, kuruma-ebi of de reuze zoetwater garnaal.

recept gamba's

Een van de lekkerste curry’s en erg simpel te bereiden.

Meer recepten

Meer recepten

Ingrediënten recept gamba’s 

10 gamba’s
120 gram ui, gesneden
4 teentjes knoflook, fijn gesneden
5 gram gele curry pasta
4 gram Massala kerrie poeder
8 dl. kokosmelk
Kokosolie
Citroengras
Galangal (laos-wortel, soort gember)
Kaffir lime (pokdalig groen citrusvruchtje uit Azië)
Chilipepers

Werkwijze

* Myoteer het kerriepoeder in de kokosolie.
* Voeg de gesneden ui, knoflook en galangal toe en fruit zachtjes aan.

* Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en kook even door.
* Maak de gamba’s schoon en dep ze goed droog.
* Bak de gamba’s kort in de kokosolie en meng met de gele curry.

Toepassingen

* Serveer met witte basmatirijst
* Serveer met eenvoudige plat brood zoals naanbrood of paratha

Vis & Seizoen

Stichting Vis & Seizoen (sinds 2005) is een initiatief van Versvishandel Jan van As en heeft als doel de visconsumptie en het visaanbod in de horeca structureel te verduurzamen. Dit recept is ontwikkeld samen met Gastronomixs van Jeroen van Oijen & Inge Meijs.

>> Meer recepturen van Vis & Seizoen op Misset Horeca