artikel

Recept Vis & Seizoen: Ansjovis van de barbecue

Restaurant 458

Recept Vis & Seizoen: Ansjovis van de barbecue

De Stichting Vis & Seizoen wil de visconsumptie en het visaanbod in de horeca structureel verduurzamen. Samen met Gastronomixs brengen ze ieder jaar de culinaire mogelijkheden van verschillende vissoorten in kaart. In dit recept speelt ansjovis een hoofdrol.

Ansjovis

Eerst even wat meer over het product: Een ansjovis wordt ongeveer 20 centimeter groot en komt uit dezelfde familie als de haring. Ansjovis is een veelzijdig visje. In Spanje wordt de ansjovis vaak in azijn, citroensap of olie ingelegd. In Zuid-Oost Azië wordt de vis vaak gebruikt voor vissaus. Ansjovis kan men rauw consumeren, roken, drogen en conserveren.

recept ansjovis

Seizoen en duurzaamheid

De ansjovis is in het seizoen van oktober tot en met juni. In de maanden juli, augustus en september plant deze vis zich voort. Het heeft een groene status en uit de Golf van Biskaje is deze verkrijgbaar onder het MSC label.

Recept Ansjovis van de barbecue

Ingrediënten

10 Stuks Ansjovis
½ Ingelegde citroen
Dragon
Tijm
Olijfolie

Werkwijze

  • Verwijder de ingewanden van de ansjovis en spoel de buik goed uit.
  • Dep droog met papier.
  • Snij de gele schil van de ingelegde citroen fijn.
  • Vul de ansjovis met de ingelegde citroen, dragon en tijm.
  • Plaats op de barbecue en gril aan beide zijde, tot de juiste gaarheid.

Toepassingen

  • Serveer met een component van tomaat, bijvoorbeeld met gemarineerde tomaat.
  • Als onderdeel van de antipasti of tapas.

recept ansjovis

Vis & Seizoen

Stichting Vis & Seizoen (sinds 2005) is een initiatief van Versvishandel Jan van As en heeft als doel de visconsumptie en het visaanbod in de horeca structureel te verduurzamen. Dit recept is ontwikkeld samen met Gastronomixs, hier vind je bereidingen van maar liefst 34 vissoorten.


MEER RECEPTEN MET VIS


 

Reageer op dit artikel