artikel

Terras Bootcamp: ‘Laat automatisering voor je werken’

Restaurant 547

Door de personeelstekorten in de horeca staan veel ondernemers én hun topteams onder druk. Van de begroeting bij aankomst tot het afhandelen van de rekening: hoe bereik je samen elke dag weer dat optimale serviceniveau? Eijsink liet tijdens de Terras Bootcamp zien hoe je automatisering voor je laat werken.

Terras Bootcamp: ‘Laat automatisering voor je werken’
Booq kassa van Eijsink

‘Je kunt je persoonlijke service op allerlei manieren ondersteunen met automatisering op maat’, aldus Patrick Strik, vestigingsdirecteur bij Eijsink. ‘Van digitale bonnen in de bar met kleurcoderingen per wijk voor slimme looproutes, tot QR-codes op tafel waardoor gasten tijdens piekuren zelf kunnen bestellen en afrekenen, het is allemaal mogelijk’. Strik gaf tijdens de Terras Bootcamp 2019 met praktijkvoorbeelden en rekensommen aan wat voor welke situatie het beste ingezet kan worden. ‘Op 6 b’s is winst te boeken: bestellen, bereiden, bedienen, betalen, bemensen en beheren.’

Snelheid en efficiency

Terras Bootcamp 2019

Patrick Strik

Strik benadrukte dat de meeste leveranciers vergelijkbare automatiseringsoplossingen hebben. Eijsink heeft met booq POS een alles-in-één oplossing. ‘Het systeem is zo ontworpen dat iedereen het gemakkelijk zelf kan aanpassen. Je kunt tafelplattegronden wijzigen, prijzen aanpassen en producten toevoegen. Een extra optie is het inzien van actuele voorraadinformatie. In booq POS zit een digitale terrasplattegrond. De aantallen tafels en couverts zijn eenvoudig aan te passen. Met kleurcoderingen is te zien welke tafels onlangs nog service hebben gehad en welke tafels aandacht nodig hebben. De bedrijfsvoering is realtime te volgen, zodat er direct kan worden bijgestuurd waar nodig. Booq geeft o.a. inzicht in hardlopers, bestedingen per categorie en bestedingen per medewerker. Ook is live te meten wat de balans is tussen omzet en personeelskosten.’

 

Reageer op dit artikel