blog

Bocuse d’Or virus

Restaurant

Bent u al besmet met het Bocuse d’Or virus? U bent alvast gewaarschuwd. Het zal de komende maanden steeds meer om zich heen grijpen in ons land. Wat ik bedoel? Het enthousiasme en de gezonde spanning voor de Bocuse d’Or. De wedstrijd waar de hoogste gastronomische eer te behalen is voor een kok en welke is geïnitieerd door Paul Bocuse.

Bocuse d’Or virus


Bent u al besmet met het Bocuse d’Or virus? U bent alvast gewaarschuwd. Het zal de komende maanden steeds meer om zich heen grijpen in ons land. Wat ik bedoel? Het enthousiasme en de gezonde spanning voor de Bocuse d’Or. De wedstrijd waar de hoogste gastronomische eer te behalen is voor een kok en welke is geïnitieerd door Paul Bocuse.

Nederland doet namelijk weer mee na jaren van afwezigheid. Eindelijk. Wim Klerks gaat samen met zijn commis Ronald Bellart ons land vertegenwoordigen tijdens de Europerse finale in Stavanger op 1 en 2 juli. Daar hopen ze zich te plaatsen voor de mondiale finale in Lyon in 2008.

Wie daar is geweest kent de verschijnselen van het Bocuse d’Or-virus. Voor koks is het de hoogste eer. Meedoen is willen winnen, zo verwoorde de laatste Nederlandse deelnemer, Hein Willems heel treffend.

Ook toeschouwers worden door de competitie gegrepen. Ik ben twee keer in Lyon geweest. Ik zag stoere koks met veel energie buffelen in hun keukencabines, gewichtige en strengtoekijkende topkoks die jureren en natuurlijk tribunes enthousiaste supporters met hun luidruchtige aanmoedigingen.

Wim en Ronald maken de komende maanden kennis met dit virus, net als de rest van Nederland. Ik ben ook al besmet en dat is beslist niet vervelend.

Reageer op dit artikel