blog

Kok zoekt commis

Restaurant

De kop hierboven klinkt als de populaire tv-serie ‘Boer zoekt vrouw’ maar er is (nog) geen programma aan verbonden. Het zou zeker spannende tv kunnen opleveren. Marco Poldervaart, de Nederlandse deelnemer aan de Bocuse D’Or Europa in 2010 op 7 en 8 juni in het Zwitserse Genève, is naarstig op zoek naar een jonge keukenassistent. In vijf maanden tijd moet de leerling worden klaargestoomd om mee te gaan naar de Europese finale.

Kok zoekt commis

De samenwerking tussen chef en commis zal intensief zijn. Ze zullen veel tijd samen door brengen in de komende vijf maanden. Dat moet gebeuren naast de normale werktijden van Marco en de schooltijden van de keukenassistent. Veel oefenen geblazen om goed ingespeeld te raken op elkaar.

Tegenover alle inspanningen staat dat meedraaien in het Bocuse-team een prachtige werkervaring is. De commis krijgt de kans om mee te draaien in de wereld van wedstrijdkoks. In Genève staat de Europese top van deze kookdiscipline. En in Nederland weet het team zich verzekerd van de steun van Nederlandse toppers als Cees Helder en Onno Kokmeijer.

De vorige commis die naar de mondiale finale van kookwedstrijd meeging, Ronald Bellaart, heeft er veel profijt aan gehad. De Bocuse D’Or was zijn entreekaartje voor de gastronomie. Hij ging aan de slag bij sterrestaurant Chapeau in Bloemendaal en heeft inmiddels veel keukenervaring.

Ben benieuwd welke jonge chef met lef in zijn voetsporen gaat treden als commis van Poldervaart.

Eerder verschenen:

Reageer op dit artikel