blog

Opvallen met mini-barbecue en vissenkom

Restaurant

Nog even en dan is het zover. Op 8 juni 2010 kookt Marco Poldervaart in Genève bij de Bocuse D’Or. Smaak is het belangrijkste punt waar de deelnemers punten op kunnen scoren. Maar het oog wil ook wat.

Opvallen met mini-barbecue en vissenkom

Het eerste wat de juryleden zien, is het plateau met het vis en die met het vleesgerecht. Daarnaast zijn er nog eens vier borden waarop de gerechten moeten worden getoond. Presentatie is daardoor ook belangrijk om de aandacht van de jury te vangen. Tegenwoordig eten we ook met de ogen.

Onze Nederlandse deelnemer heeft goed nagedacht over zijn presentatie. Niet alleen het servies van Villeroy & Boch is zorgvuldig gekozen maar ook over de ondersteunende items op het bord. Zo heeft Poldervaart samen met zijn team en een Friese Goudsmid een mini-barbecue ontwikkeld. Daarmee gaat hij het vlees straks warm houden tijdens het transport van wedstrijdkeuken naar jurytafel. Dat is slim want er niks vervelender voor de smaak dan koude borden.

Voor het visgerecht is samen met een glasblazer een mini-vissenkom gemaakt. Daarin komt een bouillon waar de vis warm wordt gehouden. Dat klinkt allemaal veelbelovend. En het zal zeker opvallen.

Eerder verschenen:

Reageer op dit artikel