blog

Schijnbeweging van Michelin… Bam!

Restaurant

We waren er klaar voor, dachten we, en het kon niet mis gaan. Toch ging het mis. Tijdens de presentatie van de Michelingids van vorig jaar vertelde hoofdinspecteur Werner Loens droogjes en met sympathieke Belgische tongval dat de economische wind voor veel lege stoelen zorgde bij de Nederlandse kanshebbers en dat de kwaliteit daardoor niet constant genoeg was. Bam! Weer geen derde ster.

Schijnbeweging van Michelin… Bam!

De laatste weken neemt de sterrenkoorts weer toe. Bolenius en Bord’eau een ster? Pure C van Sergio naar twee? Wat doet Michelin met Moshik Roth, en wat met het aangekondigde vertrek van Lucas Rive bij De Bokkedoorns? Speculaties waar we straks het antwoord op krijgen. Feit is dat buurman Duitsland als een speer gaat en er voor de tweede achtereenvolgende maal een nieuw driesterrenrestaurant te noteren is.
De economie bij onze oosterburen kent minder grillen, lezen we dagelijks op de financiële pagina’s van onze kranten, en de Duitse keuken blijft innoveren. Kijkend naar de Nederlandse economie en met de woorden van Loens over de gevolgen van de Nederlandse economie nog vers in het geheugen, kan het niet anders dan dat we weer verstoken blijven van een Michelinsensatie. Of toch niet? De wegen van Michelin zijn ondoorgrondelijk. Op het moment dat je denkt dat er iets gebeurt, gebeurt er niets en op het moment dat je denkt in rustig vaarwater te zitten, slaan ze onverwachts toe.
Michelin is een meester van de schijnbeweging. Twaalf maanden na de heldere uitleg van Loens wordt het weer hoog tijd voor een culinaire schijnbeweging. Michelin schenkt Nederland een nieuw driesterrenrestaurant.
Bam!

Reageer op dit artikel