blog

Paard

Restaurant

Behalve tegenover mijn schoonzusje durf ik er openlijk voor uit te komen: ik ben gek op paardenvlees. Schoonzusje heeft een paard, rijdt er op, kamt en knuffelt het beest en krijgt al vochtige ogen bij de gedachte alleen dat iemand haar schat ooit in blokjes zal snijden en op de grill zal leggen.

Paard

Ik vind dat een tikje hypocriet (ze heeft ook kippen en daar houdt ze ook gemarineerd enorm van) maar goed. Met haar ga ik het gesprek niet aan over paardenvlees. Met u wel. Ik vind dat er meer paardenvlees op de kaart moet komen. Maar dan wel open en bloot natuurlijk. Dat geschijnheil met zogenaamde runderbiefstukken die stiekem van paardenbillen zijn gemaakt, dat is natuurlijk niet ok. Maar wat is er mis met een lekker stuk paardenvlees? Het edele dier raakt helemaal in de verdomhoek door al dat gesjoemel, gelieg en gebedrieg. Terwijl het én ontzettend lekker én heel zuiver én relatief ook nog eens heel goedkoop is.

Vroeger dacht ik altijd dat paardenvlees heel erg duur moest zijn. Juist omdat het van zo’n prachtig, bijna adellijk beest af komt. Maar niets is minder waar. Edel vlees voor een koopje. Wist u trouwens dat het paardenvlees lekkerder wordt naarmate het van een ouder paard af komt? Daarmee gaan dus ook de eventuele argumenten over ‘zielig’ meteen overboord. We hebben het hier niet over veulenvlees. Nee, juist een oud paard, dat een prachtig leven heeft gehad, smaakt voortreffelijk. We zitten dieper in de crisis dan ooit, dus wat let u als ondernemer om voor een paar euro minder dit supervlees op de kaart te zetten? Volgens mij loopt het bij Piet de Leeuw inmiddels storm…

Reageer op dit artikel