blog

Blog: Sprookje in El Celler de Can Roca

Restaurant

Sprookjes lopen meestal goed af, zo ook hier. Bij binnenkomst in dit prachtige restaurant werden wij een clubje van 9 landgenoten, allen cullies en gespitst op dit bijzondere evenement, namelijk een 14 gangendiner bij het beste restaurant wereld, weggestopt tussen de w.c.’s en de wijnkelder.

Blog: Sprookje in El Celler de Can Roca

Ook het meisje dat ons deze avond bediende had niet haar avond en keek somber en praatte snel en onduidelijk Engels, zodat wij haar steeds weer moesten vragen haar uitleg over het gerecht,  nogmaals te vertellen, wat ook niet meewerkte aan haar humeur.

Maar……….wat een fantastische gerechtjes hebben wij geproefd en wat prachtig opgemaakt, bijzondere presentaties , heerlijke smaken en een fantastisch wijnarrangement zoals nog nooit eerder meegemaakt. Een wijn arrangement met veel lef en kennis van zaken, zoals een “Pisco Fino”, een cocktail van grappa en sherry bij het derde gerecht: Leche de tigre.

Een gerecht van ” Sourdough  icecream with cocoapulp, dried lychee and Jerez vinegar meringue”, geserveerd op een levend bord in dezelfde structuur als het gerecht, wat bobbelig en roomwit met daarbij Sake geserveerd. Het bord bewoog!! Als amuse op tafel een mini olijvenboom waarin gecarameliseerde olijven hingen gevuld met ansjovis. Het eten was een belevenis, een sprookje!

De reis was een samenwerking tussen het reisbureau Buitenlansche Zaken en Misset Horeca, iets dat zij vaker zouden moeten doen, want eten bij El Celler de Can  Roca doe je niet zo snel door al het georganiseer er om heen, dit werd voor ons gedaan en heel goed. Mooi hotel met prachtig uitzicht over Girona en de omgeving , goede transfers en vliegtijden.


Bedankt Misset Horeca en Reisbureau Buitenlandsche Zaken voor deze heerlijke ervaring!

Els van der Linden

Reageer op dit artikel