blog

London is calling!

Restaurant 669

Dé stad voor de nieuwste trends in food, wijnen en bars? De stad waar de meest vernieuwende restaurants opengaan? Dat is zonder twijfel Londen. That’s where it happens!

London is calling!

Nu wil het net dat ik vorige week voor mijn werk naar Londen moest. Als wine director van Sofitel The Grand ben ik bevraagd om cursussen te geven aan het personeel van ons zusterhotel Sofitel St. Jamers. Over nieuwe wijnen, waarom biodynamische wijnen op de kaart horen en hoe je het beste gerechten met deze wijnen kunt matchen. Ook heb ik hier de wijnkaart van het restaurant The Balcony mogen bewerken en heb samen met mijn collega’s een nieuwe spannende wijnkaart gemaakt. Een sommeliersdroom die uitkomt.

En tja, als ik er toch ben, dan maar op zoek naar de nieuwste (wijn)trends, in mijn geval op zoek naar de spannendste (wijn)bars in Londen. Een wijnbar moet voelen alsof je thuis bent, maar ook alsof je in de meest geweldige wijnkelder met de wijnmaker staat te praten.

Een goede wijnbar heeft voor mij de sfeer van een bruine kroeg, maar dan met pareltjes achter de toonbank. Indien ze op de kaart staan, zou ik zeker voor een Engelse mousserende wijn gaan. Net als in de Champagne is het beroemde kalkgesteente ook in Zuid-Engeland te vinden. Dat, aangevuld met geweldige wijnmakers en een beetje global warming, maakt de huidige Engelse sparklings geweldig! Ze kunnen zich naadloos meten met de champagnes.

Voor mij staat Noble Rot met stip op nummer 1, de wijnbar van het leukste en meest inspirerende wijntijdschrift ter wereld. Net zoals het gelijknamige tijdschrift is, is ook de bar: spannende wijnen per glas, lekker eten en vooral een supergezellige en losse sfeer. Een andere aanrader is The Remedy, daar serveren ze gewoon alle wijnen per glas. Fles leeg = een andere open. Voor een biertje of een glas wijn geserveerd uit een tank (!) is Galvin Hop de oplossing. Als wijnliefhebber moet je sowieso ooit naar Sagar + Wilde geweest zijn. Naast de te gave wijnbar hebben ze ook een saturday wine schoon, waar je elke zaterdag een uurtje onderricht van een sommelier kunt krijgen. Daarna kun je een rondje van hun fantastische food en winepairing doen en dan heb je alleen nog een slaapzak nodig en hoef je nooit meer naar huis!

Reageer op dit artikel