blog

Blog Wouter Verkerk: ‘Heb je zo even?’

Restaurant 24091

Vorige week was er een mevrouw die haar tachtigste verjaardag bij ons vierde. Ze had haar kinderen, kleinkinderen en een paar vrienden uitgenodigd. Voor haar verjaardagslunch hadden we tuinkamer gereserveerd en aan mij de taak om de gasten deze middag te verzorgen.

Blog Wouter Verkerk: ‘Heb je zo even?’

Ik voel dat altijd als een voorrecht en een hele verantwoordelijkheid; ik geniet er echt van het deze mensen aan helemaal niets te laten ontbreken. Dat is mijn vak.

Al gauw merkte ik dat het een emotionele dag was voor de jarige: een dag met een lach en een traan. Haar man was acht maanden geleden overleden en haar eigen gezondheid was zeer broos; de kans dat ze hier volgend jaar weer zou zijn, was denk ik niet zo groot. Extra bijzonder dat alle gasten opgetogen waren en allemaal zin hadden in een leuke dag. Aan mij zou het niet liggen!

Vlak voor de lunch vroeg mevrouw mij om een glas water om haar medicijnen in te nemen. Ik liep naar de bar om dat voor haar te halen en precies op dat moment kwam onze bedrijfsleider een kijkje nemen in mijn zaal. ‘Gaat alles hier goed?’ Hij keek naar wat ik aan het doen was, keek even rond in de zaal waar alle gasten met een glas champagne in de hand met elkaar stonden te praten en zei tegen me: ‘Heb je zo even?’ Toen liep hij weg.

Ik bracht de jarige een glaasje water. Daarna liep ik de gang op om mijn bedrijfsleider op te zoeken, en toen gebeurde het. Hij keek me aan en zei: ‘Wat hadden we nou afgesproken over kraanwater? Alleen Spa Blauw!’ Ik denk dat ik wel een minuut met open mond naar hem heb staan kijken. Daarna zei ik: ‘Was dat het?’en liep weer terug naar mijn gasten. Ik schonk iedereen direct een tweede glas champagne in. ‘Deze krijgt u van het huis! Gefeliciteerd!’

Wouter Verkerk is eigenaar van Verkerk Bartstra, bureau voor gastvrijheid. Voor meer inspirerende blogs en boeken van Wouter Verkerk: www.wouterverkerk.nl

Reageer op dit artikel