blog

Horeca-interieurs worden eclectisch en biophilic

Restaurant 668

Veel is vandaag de dag eclectisch. Zeker als het gaat over mode of design. De term verwijst naar een ontwerp of een interieur, waarbij verschillende stijlen – meestal twee – door elkaar zijn gebruikt. The best of both worlds zeg maar.

Horeca-interieurs worden eclectisch en biophilic

Horecainterieur 2019, wat zeggen ontwerpers daarvan? De negen designers die wij hebben geïnterviewd voor Misset Horeca, noemen het gemixte gebruik van stijlen één van de belangrijkste interieurtrends. Het wil vooral zeggen: bont, kleurrijk en alles kan.

We hebben een digimag Design & Interieur gemaakt. Naast bekende ontwerpers die hun licht laten schijnen op horecainterieur 2019, laten we veel inspirerende horeca-interieurs zien en geven we handige tips om te restylen. De term eclectisch valt hierbij regelmatig. Antieke meubels kunnen rustig worden gecombineerd met strak, minimalistisch design. Uitgaansgelegenheid Thomas maakt het helemaal bont, letterlijk en figuurlijk, en ook Café Cliché, de nieuwe zaak van Sidney Schutte, heeft een eclectische inrichting.

We besteden ook aandacht aan biophilic design. Dat is design waarin de natuur verweven is. Niet alleen door het gebruik van natuurlijke vormen, materialen en technieken, maar ook door grote planten en bomen in het interieur te laten groeien. Door in een omgeving te verblijven waar ruimte is voor natuurlijke aspecten als daglicht, aanwezigheid van planten, water en natuurlijke ventilatie, worden het lichamelijke en het geestelijke welzijn van gasten en medewerkers verbeterd, zo blijkt uit studies. In Dubai groeien al jaren bomen in hotel-lobby’s en planten aan de wand, en ook in Nederland zie je steeds vaker hotels met binnentuinen. Zo heeft het recent geopende Jakarta Hotel een tropische binnentuin.

Of je nu gaat voor het bonte, drukke en chaotische van eclectisch, of het rustige, evenwichtige en vredige van biophilic, het kan allemaal in het horecainterieur van 2019.

Marjon Prummel, hoofdredacteur Misset Horeca

Reageer op dit artikel