fotoreportage

Foto’s Chica’s in Egmond aan Zee

Restaurant

In Egmond aan Zee is restaurant Chica’s van start gegaan. Het restaurant serveert pannenkoeken, pizza, halve kip en Mexicaans, maar gasten kunnen er ook terecht voor koffie, thee of een borrel. Chica’s – aan de Boulevard Noord – zit in het pand van Hotel Golfzang – 147 kamers – van de familie Groot. Zij runnen ook Hotel Zuiderduin in Egmond.

Foto’s Chica’s in Egmond aan Zee

‘De Familie Groot zocht een restaurateur voor de invulling van het ontbijt in het restaurant op de begane grond,’ zegt Richard de Jong, uitbater van het nagenoeg naast gelegen Wonder’s en tevens van Wonder’s Bergen. Hij was ook de eigenaar van De Strandjutter, het restaurant dat eerst op die plek stond en door brand werd verwoest. Richard de Jong besloot samen met zijn vrouw Brenda de uitdaging aan te gaan, mits zij de invulling aanzienlijk verder konden trekken dan alleen ontbijt. Het werd Chica’s: een laagdrempelig concept geschikt voor alle leeftijden, met de combinatie van pizza, pannenkoeken, halve kippen en Mexicaans. Alles vers gemaakt in de open en centraal in de 600 vierkante meter grote ruimte gesitueerde keuken. Er zijn 220 zitplaatsen binnen en 80 zitplaatsen op het terras.
Estida is verantwoordelijk voor ontwerp en realisatie van het totale interieur van Chica’s.

Reageer op dit artikel