fotoreportage

Foto’s nieuwe Foodhallen Amsterdam

Restaurant

In Amsterdam is vrijdag 10 oktober stilletjes een start gemaakt met De Foodhallen. In een voormalige tramremise in Amsterdam West komen 21 ondernemers samen in het project. Zij verkopen pizza’s, bitterballen, Turkse specialiteiten, soep, patisserie, Vietnamees streetfood, hamburgers en nog veel meer. En dat allemaal onder één dak, met centrale zitplaatsen en drie bar-units. Misset Horeca ging alvast kijken en maakte de volgende foto’s.

Foto’s nieuwe Foodhallen Amsterdam

De bar-units zijn in handen van de vier initiatiefnemers Chong Chu (Restaurants Sapporo en Shanghai City), Tsibo Lin (Linden Hotel, Hotel van Onna), Zing-Kyn Cheung en Rakish Gangapersad. Ze hebben allemaal een achtergrond in de horeca en het bedrijfsleven.

De officiële opening van De Foodhallen is op 21 oktober. Er is gekozen voor een soft-opening om zo vast te dealen met de kinderziektes. In Rotterdam ging begin oktober De Markthal van start. Vergelijken met Rotterdam willen de Amsterdamse ondernemers echter niet. ‘Wij hebben hier onze eigen Foodhallen. Ik houd niet van die strijd tussen Amsterdam en Rotterdam,’ zegt Zing-Kyn Cheung.

Reageer op dit artikel