fotoreportage

Foto’s Brasserie de Rotterdammer

Restaurant

In het Rotterdamse havengebied is Brasserie De Rotterdammer van Leen van Popering van start gegaan. De zaak heeft zestig zitplaatsen binnen en vijftig op het terras. Vooralsnog is de zaak open van maandag tot en met vrijdag van 11 tot 23. ‘Wellicht breiden we dit uit,’ zegt de eigenaar. Bekijk hier de beelden.

Foto’s Brasserie de Rotterdammer

Leen van Popering runde in Rotterdam eerder De Huiskamer, ook was hij eigenaar van een hotel met 50 kamers en schreef hij een kookboek ‘Lekkernijen van de lage landen.’ ‘Bij De Rotterdammer moet elke gast zich thuis voelen, van chauffeur tot directeur. We zijn een truckerseethuis, havenkroeg, bar en restaurant. Op de kaart: de truckersbal, de Botlekburger, draadjesvlees en de mosselpan.

Rotterdamse lekkernijen zijn vertegenwoordigt met Katendrechtse kippensoep, Rotterdamse mosterdsoep, uierboord en beenham op Leenderts wijze. Alle bieren op de kaart zijn in Nederland gebrouwen en alle wijnen zijn vervaardigd door Nederlandse wijnmakers in binnen en buitenland. De Rotterdammer zit aan de Botlekweg 107.

Reageer op dit artikel