fotoreportage

Foto’s: Nieuw concept de Waag in Leiden

Restaurant

Debuut Horecabeheer opende op 9 juli restaurant de Waag in Leiden. Na de heropening in januari dit jaar van De Vooruitgang in Eindhoven, komt de nummer 46 van de Misset Horeca Top 100 Grootste Horecabedrijven 2015 wederom met een nieuw horecaconcept. De Waag is een plek waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren onder de gewelven van de monumentale Boterhal of in de glazen nieuwe aanbouw.

Foto’s: Nieuw concept de Waag in Leiden

De designer van Debuut toverde met grote Perzische tapijten, een warm kleurenpalet en verlichting het statige monument de Waag om in een grote huiskamer. Hoewel de inrichting van de Waag hedendaags aandoet, verwijst het op verschillende manieren naar de geschiedenis van het gebouw. Een galerij met portretten en een muur vol weegschalen in de glazen serre verwijzen naar de oude functie van het gebouw, waar handelaren in vroegere tijden hun waren lieten wegen. Omdat het niet mogelijk bleek om een keuken in het gebouw aan te leggen, verrijst achter de hoge, gewelfde zaal van de Boterhal een extra gebouw, de serre. In deze serre zitten gasten tussen het groen van de planten of staan aan de statafels bij het raam. In deze glazen constructie is onder meer een grote open keuken gevestigd. De glazen serre heeft een eigen ingang aan de Mandemakerssteeg.

Kip in de hoofdrol

Op een Josper houtskoolbarbecue worden kippetjes vers gegrild in Franse of Portugese stijl. Naast verse kip staan salades, pasta’s en culinaire klassiekers als een entrecote, gamba’s, saté en een hamburger op de kaart. Ook kun je bij de Waag terecht voor een kop koffie of thee of een glas bier.

Locatie: in statig Rijksmonument aan de Aalmarkt 21, Leiden
Open: 9 juli 2015
Terras: het monumentale Waaghoofd wordt in het voorjaar 2016 het terras van de Waag met 150 stoelen.
Type: restaurant, bar, ontmoetingsplek
Site: Waag in Leiden