fotoreportage

Foto’s: Restaurant Ruijgh in oude Aldi

Restaurant

Een voormalige Aldi van 380 vierkante meter is omgevormd tot Restaurant Ruijgh. Ondernemer Roy Janssens van DoJa Horeca, met acht restaurants in Roermond, maakt met Ruijgh de overstap naar Venlo. Hij lanceerde er deze zomer ‘Geniet zonder Limiet.’ 

Foto’s: Restaurant Ruijgh in oude Aldi

Gasten kiezen bij Ruijgh voor het diner onbeperkt uit 24 Wereldse gerechten voor € 25 per persoon. Dit kan vanaf 17 tot 21.45 uur. Voor de lunch stellen gasten zelf een plankje samen van de kaart, waar lunchgerechten vanaf € 2 op staan.

Lege Aldi

‘Ik zocht voor ons nieuwe concept een locatie en kwam het leegstaande winkelpand tegen.Er zat een Aldi in. Midden in het centrum van Venlo, met een vloeroppervlak van 380 vierkante meter. Perfect voor onze plannen. Ruijgh is een franchise pilot voor ons ‘geniet zonder limiet’ concept. We wilden dit in eigen beheer starten om het vanaf midden volgend jaar aan te bieden als franchise.’

DoJa Horeca

Zijn horecagroep, Doja Horeca, verbouwde het pand dat al lang leegstond, tot Ruijgh in slechts enkele maanden. ‘In nauwe samenwerking met de gemeente Venlo.’ Bart Hagevoort, interieurarchitect van Heineken, richtte het in. ‘Aangevuld met onze eigen ideeën is de metamorfose verrassend.’ Ruijgh telt 150 couverts en een tiental after diner fauteuils. Hardlopers onder de 24 gerechten van chefs Sebastiaan Boitelle & Remco van Gils zijn de Thaise kokossoep en de Linguine met scampi.

De begrote jaaromzet voor deze Venlose hotspot is 1,4 miljoen euro. De bezetting voor het diner is tot nu toe 70 procent, gerekend vanaf maandag tot en met zondag. Ruijgh heeft 15 fte en het percentage personeelskosten bedraagt 30 procent.

Reageer op dit artikel