fotoreportage

Foto’s bekendmaking Michelin 2016

Restaurant

Tientallen chefs, vaak met partner en personeel, waren maandag 7 december in het Amsterdamse De la Mar theater aanwezig bij de presentatie van de rode gids van Michelin 2016. Zowel directeur Benelux Charles van de Perre als de internationaal directeur Michael Ellis waren aanwezig, de laatste reikte de nieuwe sterchefs hun buis en de gids uit. Ook belde hij vanaf het podium naar nieuwe sterchefs die niet bij de uitreiking aanwezig waren.

Foto’s bekendmaking Michelin 2016

De presentatie was dit jaar, de eerste keer in Amsterdam, kort en bondig. Waar andere jaren het programma begon met bijvoorbeeld een onderzoek door hotelschoolstudenten, werd dit jaar na enkele korte sprekers en het uitreiken van de eerste gids aan ANWB-directeur Frits van Bruggen snel overgegaan naar de chefs.

Eerst een ode aan 45 jaar onafgebroken ster voor De Kromme Dissel, een Nederlands record, daarna werden Jonnie Boer, Jacob Jan Boerma en Soenil Bahadoer gevraagd naar hun herinneringen en ervaringen met Michelin. Vervolgens kregen de zeven nieuwe sterzaken en de twee sterren voor De Groene Lantaarn alle aandacht.

Reageer op dit artikel