fotoreportage

Foto’s vernieuwde sterzaak

Restaurant

De Nederlanden* in Vreeland is vernieuwd. ‘De kers op de taart. Eerder waren we met keuken en bediening al op orde, nu ook met het interieur,’ zegt chef-kok en ondernemer Wilco Berends. ‘Er is hard gewerkt om samen met het puin het ietwat oubollige imago in de container te gooien.’

Foto’s vernieuwde sterzaak
De Nederlanden

Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de Nederlanden. ‘De serre, de nis en het restaurant kregen ieder een eigen identiteit door het gebruik van verschillende kleuren en materialen.

Caroline: ‘Sommige elementen wilden we per se houden. Zo heeft de serre al eeuwenlang een zwart-wit geblokte vloer, die haal je niet zomaar weg. De kleuren zijn daarop aangepast. In de serre wordt nu voornamelijk de lunch geserveerd. Ook voor mensen die binnen een uur weer weg moeten zijn. De nis is nu goud met zwart en in het restaurantgedeelte worden veel blauwtinten gebruikt. Dit vanwege de rivier De Vecht waaraan het restaurant gelegen is.’

Wilco Berends is dit jaar tien jaar chef bij De Nederlanden. De laatste drie-en-een-half jaar ook als ondernemer.

Reageer op dit artikel