fotoreportage

Foto’s: Bistronoom in Woerden met inpandige kas

Restaurant 1837

Jan Cees Graafland en gastvrouw Kirsten Veltkamp openen op 16 juli restaurant & bar Bistronoom in Woerden.

Foto’s: Bistronoom in Woerden met inpandige kas

Centraal staat het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke producten, de eigen moestuin en de inpandige kas, waarmee ze gasten bewust willen laten worden van de oorsprong van producten.

Bistronomie

Bistronoom staat voor Bistronomie, oftewel eten op niveau in een informele bistrosetting. De zaak kent twee gedeelten: de lichte kas met planten, groenten en een moswand en de huiselijke woonkamer met de bar waar huisgemaakte barhappen, ambachtelijk gebrouwen bieren en huisgemaakte botanische limonades worden geserveerd. Beide delen worden gescheiden door een haardpartij. Buiten op het Kazerneplein is een groot terras.

Herkenbare producten

Patron-cuisinier Jan Cees Graafland (29) werkte eerder als chef bij restaurant De Dukdalf in Woerden. Over zijn eigen zaak zegt hij:’We hebben een eigen moestuin, zodat we onze gasten bewust kunnen laten worden van de oorsprong van producten. ‘Reconnect to nature’ staat bij ons centraal. We gebruiken  veel regionale producten, want in het Groene Hart is heel veel moois te vinden. Alles wordt ambachtelijk en in eigen keuken bereid, waardoor we makkelijk op verzoek gerechten kunnen aanpassen voor gasten met een allergie of dieetwens.’ Chef is Jeroen Cramer. Hij werkte onder meer bij Podium Onder de Dom in Utrecht.’

Gastvrouw

Gastvrouw Kirsten Veltkamp (25) werkte tijdens en na haar studie aan de Middelbare- en Hogere Hotelschool in de horeca en marketing. Samen met Danny van den Barselaar, die eerder werkte bij restaurant ElVi in Utrecht, gaat ze de bediening aansturen.

Kelder wordt private dining

De grote kelder wordt in de toekomst geschikt gemaakt als ruimte voor private dining, feesten, partijen, vergaderingen en wijnkelder. Bistronoom is geopend van woensdag tot en met maandag vanaf 15.00 uur voor borrel en diner. Prijsindicatie: driegangen keuzemenu 33 euro, zevengangen voor 55 euro.

Reageer op dit artikel