fotoreportage

Foto’s: terugblik op dag 1 Chefs Revolution bij De Librije

Restaurant 2327

Voor de derde keer vond bij De Librije*** Chefs Revolution plaats. Het ‘Dutch Avant Garde Cuisine Festival’ van Jonnie & Thérèse Boer trok zondag 18 september honderden professionals, internationale topchefs en nieuwsgierige bezoekers naar Zwolle. Onder meer kookdemonstraties en -wedstrijden, een Boerenmarkt en drank- en spijscombinaties maakten deel uit van het tweedaagse programma. Een terugblik in foto’s.

Foto’s: terugblik op dag 1 Chefs Revolution bij De Librije
Foto's: Michel Zoeter

Chefs Revolution werd geopend door gastheer, trendwatcher en presentator Hans Steenbergen. Hij opende de dag samen met Jonnie en Thérèse Boer, gevolgd door een paneldiscussie over de invloed van media en de relatie met restaurants. Het panel bestond naast Thérèse Boer uit John Beeren (De Bokkendoorns** Overveen), Freek van Noortwijk (Restaurant Breda, Amsterdam) en Joël Broekaert (culinair journalist en recensent NRC en Vrij Nederland). Een muzikaal intermezzo was er van Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk.

Sterrenensemble

Na de opening vonden in hetzelfde theater de hele dag kookdemonstraties plaats van internationale topchefs. Jonnie Boer*** van De Librije en nr. 38 van de World’s 50 Best Restaurants trapte af. Later op de middag volgden nog de Zweed Magnus Ek** van restaurant Oaxen Krug in Zweden, Eneko Atxa*** van Azurmendi in Spanje (nr. 16 in de World’s 50 Best Restaurants) en Mauro Colagreco**, de Argentijn met Italiaanse roots van het Franse restaurant Mirazur in Frankrijk, de nummer 6 in de World’s 50 Best Restaurants.

Reageer op dit artikel