fotoreportage

Foto’s: High-end allday-concept The Butcher Social Club

Restaurant 1884

In het hart van de A’dam Toren huist op de begane grond The Butcher Social Club. De zesde Butcher-locatie van The Entourage Group combineert eten, drinken, muziek, games en kunst in een high-end allday-concept. ‘Speels en plezier op hoog niveau’, zegt eigenaar Yossi Eliyahoo.

Foto’s: High-end allday-concept The Butcher Social Club

The Butcher Social Club is volgens eigenaar Yossi Eliyahoo de woonkamer en sociale ruimte van de A’dam Toren. De ruime lounge fungeert als speelplaats voor volwassenen met zijn flipperkasten, voetbal-, tafeltennis- en pooltafel. ‘In de thuishaven voor de internationale muziekscene met de 360-gradenbar draaien dj’s 5 dagen per week live’, zegt Eliyahoo.

Funky stedelijkheid

Innovation & design studio ICrave in New York is verantwoordelijk voor het interieur. ‘Het designbureau liet zich inspireren door de urban locatie en gaf de zaak wat funky stedelijkheid’, aldus Eliyahoo. Industriële materialen worden gecombineerd met betonnen elementen, felgekleurde artworks, warme vloerkleden en royale loungebanken en fauteuils. ‘Het meubilair is afkomstig uit heel Europa en van Nederlandse designers. Veel meubelstukken zijn op maat gemaakt. Bovendien zijn er een aantal ontworpen door designers en andere zijn omgebouwd tot old-school items.’

Hole in the wall

Het concept in de Adam Toren is 7 dagen in de week open en in het weekend zelfs
24 uur. In de verschillende zitjes van de lounge wordt dus zowel koffie als cocktails gedronken. Bij de ‘hole in the wall’ burgercounter bestellen gasten het eten. Verder is er een terras met 120 stoelen aan de waterkant van het IJ. ‘Vanaf het eerste kopje koffie tot de laatste cocktail met burger: The Butcher Social Club tilt het allday-concept naar een nieuw niveau’, zegt Eliyahoo.

Beeld: RInze Vegelien

Reageer op dit artikel