fotoreportage

Foto’s: Alliance Gastronomique: aftrap jubileumjaar

Restaurant 5310

De Alliance Gastronomique, het langst bestaande Europese samenwerkingsverband van restaurants, bestaat vijftig jaar. Donderdag 9 maart trapten de restaurants van de Alliance het jubileumjaar af met een feestje bij De Bokkedoorns** in Overveen. Jonnie en Therese Boer waren er bij, Margo Reuten, Stefan van Sprang, Gerard Wollerich, Fred Mutsert, Onno Kokmeijer en vele, vele anderen. Nieuwsgierig naar de foto’s?

Foto’s: Alliance Gastronomique: aftrap jubileumjaar

Voorzitter Marc van Gulick overhandigde Chris Hoornaert, de ambassadeur van België in Nederland, het eerste exemplaar van Smaakhelden, een speciaal jubileumboekje waarin de 37 restaurants die lid zijn van de Alliance vertellen wie ze zijn, waar ze van dromen en voor wie ze het liefst koken.

Van Gulick blikte kort terug richting historie van de club die in december 1966 van start ging met 19 leden, onder wie Juliana in Valkenburg, De Zwaan in Etten-Leur en Hostellerie de Hamert in Wellerlooi. Deze laatste twee bedrijven zijn de enige twee die sinds de oprichting van de Alliance tot het ledenbestand behoren.

‘Vijftig jaar later zijn we er niet meer alleen voor het vullen van stoelen. Speerpunt van ons jubileumjaar worden naast drie grote evenementen voor gasten, het binden, boeien en behouden van vakmensen binnen de Alliance. Eind van dit jaar staat er een eigen ‘Alliance College’. We hebben zo veel kennis in huis,’ zegt Marc van Gulick. ‘Daarnaast willen we jonge mensen de garantie geven dat ze een toekomst hebben bij onze leden.’

Reageer op dit artikel