fotoreportage

Eerste beelden van Air Republic van Sergio Herman in Cadzand

Restaurant 8429

Sergio Herman heeft op 31 maart 2017 Air Republic geopend. Deze brasserie bevindt zich in de jachthaven van Cadzand in een superstrak paviljoen met uitzicht op zee en de haven. Bekijk hier de eerste beelden.

Eerste beelden van Air Republic van Sergio Herman in Cadzand

In samenwerking met conceptstudio SH19 en het Antwerpse architectenbureau Inarco is het laagdrempelige restaurant Air Republic – dat vlakbij Pure C ligt – ontworpen met een stoere en tijdloze uitstraling.

Sergio Herman zegt over Air Republic – 31 maart 2017 geopend – dat de keuken draait om eenvoudige bereidingen van Zeeuwse producten. ‘De focus ligt daarbij op de klassieke keuken en veel van de gerechten die we bij Air Republic serveren hebben ooit bij mijn vader op de kaart gestaan.’

Sergio Herman Air Republic

Sergio Herman

‘Denk daarbij aan gemarineerde mosseltjes, oesters met champagnesaus en langoustines maar ook een lekker stuk vlees of een kip van de rotisserie. Uiteraard blijven we met dit concept ook de kwaliteit waarborgen die inmiddels van onze restaurantgroep wordt verwacht.’

De keuken van Air Republic staat onder leiding van Alex Buiten. Deze 29-jarige chef werkt al meer dan vijf jaar voor Sergio Herman en stond tot voor kort in de keuken van restaurant Pure C. Alex Buiten wordt bijgestaan door Nicolas Misera, die eerder werkte voor Chez Bru in het Franse Eygalières en Carcasse in het Belgische Koksijde. Beide chefs werken in de lijn van Sergio Herman, die de stijl van de gerechten bepaalt.

Aircafé

Naast het restaurant komt in hetzelfde gebouw een Aircafé waar drankjes en lichte gerechten besteld kunnen worden. Deze kunnen genuttigd worden op het terras, het ernaast gelegen strand of worden meegenomen. Het restaurant wil een breed publiek aanspreken met op de kaart naast de vis-, schaal- en schelpdierbereidingen, ook Hermans kenmerkende lichte en frisse groentebereidingen.

Als ode aan zijn vader zullen er ook gerechten van Ronny Herman op de kaart staan die de basis hebben gevormd van de carrière van Sergio Herman.

Strandresidentie Cadzand

Air Republic is onderdeel van een groter project, het Strandresidentie project, dat op de locatie van restaurant Pure C in 2018 moet zijn gerealiseerd. Het Strandhotel in Cadzand krijgt exclusieve appartementen. Daarnaast wordt het huidige viersterrenhotel volledig vernieuwd en krijgt het 70 kamers. Er zal gefaseerd worden opgeleverd terwijl de complete realisatie van het hele project in 2018 is gepland. Sergio Herman wordt zelf verantwoordelijk voor de zes Pure C suites. De exploitatie van de overige kamers blijft in handen van de eigenaren van het Strandhotel.

De beelden zijn van de hand van PP de Meijer