fotoreportage

Horecainterieur: Restaurant De Beren op nieuwe locatie in Rotterdam

Restaurant 890

Na ruim dertig jaar verhuisde restaurant De Beren aan het Rotterdamse Schouwburgplein naar de Karel Doormanstraat 300. Het pand onderging een grote metamorfose. Het interieur werd voorzien van een stoere eigentijdse uitstraling. Bekijk hier het interieur.

Horecainterieur: Restaurant De Beren op nieuwe locatie in Rotterdam

De honderden herkenbare knuffelberen maakten plaats voor een robuuste stoere bar en sfeervolle zitjes. ‘Ondanks de drukte voldeed het voormalige pand niet meer aan de eisen die wij stellen aan een Beren-restaurant’, vertelt Ad Schaap, eigenaar van het horecaconcept. ‘Hoogtijd dat we in het centrum van Rotterdam een mooie nieuwe vestiging kregen. We zijn een volledig nieuwe weg ingeslagen qua uitstraling en kwaliteit. In alle facetten van ons bedrijf. Zodra onze gasten met een glimlach het restaurant verlaten, is onze missie geslaagd’, aldus Ad Schaap.

Restaurant De Beren

De Beren startte in 1984 met de opening van een eetcafé op de Noordsingel in Rotterdam. Inmiddels in het concept uitgegroeid tot een succesvolle horecaformule met restaurants en bezorgrestaurants. Dit in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland en Gelderland. De horecaketen zal de komende jaren steeds vaker opduiken in het Nederlandse straatbeeld.

De Beren heeft een nieuwe locatie in Hoofddorp en in Haarlem. Medio mei volgt het debuut in Overijssel met de eerste vestiging in Zwolle. Gouda, Schiedamse Vest, Alkmaar en Apeldoorn staan nog op de planning.

De Beren naar Hoofddorp, Haarlem en Zwolle

‘Met deze toplocaties beginnen we 2017 met een vliegende start, er staat een hoop op de planning voor komend jaar.’ vertelt Ad Schaap, eigenaar van De Beren restaurants. Als Zwolle open is, telt De Beren 31 zaken in Nederland.

Schaap is daarnaast bezig met nieuwe restaurants in Schiedamse Vest en Gouda. Gesprekken zijn er over locaties in Apeldoorn en Alkmaar.

Nieuwe openingen

Recent vertelde Schaap in een interview met Misset Horeca over het proces van nieuwe zaken die hij vervolgens overdraagt aan franchisers. ‘Wat we doen bij nieuwe zaken: wij starten hem op, we bouwen ’m zoals wij ’m graag willen, ons team gaat erin. Pas dan gaan we een ondernemer erbij zoeken. Die ondernemers melden zich bij ons, we hebben nog niet actief geworven. Dat gaan we wél doen. We openen Hoofddorp en Haarlem, daar hebben wij geen netwerk. Ik wil geen Rotterdamse ondernemer in Haarlem hebben, het moet lokaal zijn. Na opening willen we in principe binnen zes maanden de zaak overdragen aan een franchisenemer.’

Reageer op dit artikel